Original idé bag ny fantasy-roman

Tegnets forsvarere sætter elegant fokus på debatten om skabelse eller tilfældighedLogos Media har sendt en ny fantasyroman på gaden med en spændende historie og masser af tankegods.Tegnets forsvarere er en selvstændig roman, men giver sig ud for at være det afsluttende bind nr. 3611 i en lang serie om livets ofte dramatiske gang i landet Alfabetania.
Landet er blevet delt af en blodig borgerkrig mellem de to befolkningsgrupper alfanerne og betanerne. Stridspunktet er, om der findes en forfatter, der med sin pen har skabt alt og afgør menneskers skæbne.
Det tror befolkningen i Beta-Nia, mens befolkningen i Alfa-Nia tror, historien skriver sig selv. Beviset på forfatterens eksistens er Diateken, en lille stav, som alfanerne opbevarer, for at den ikke skal falde i fjendens hænder.
Kun betanernes tronarving Epsilon er i stand til at bringe Diateken tilbage til Beta-Nia.
Dermed er der lagt op til et litterært indspark i debatten om, hvorvidt alt er skabt eller blevet til ved en tilfældighed.
Alle bogens personer er opkaldt efter bogstaverne i det græske alfabet, og det illustrerer flot, hvordan personerne alle er et produkt af forfatterens skriverier og fantasi.
De befinder sig i en osteklokke og må forholde sig til, om der findes en „virkelig“ og større verden udenfor.
Indimellem følger læseren forfatterens arbejde med at finde den rigtige slutning på historien.
Selv om forfatteren afviser, at han er Gud for figurerne i historien, så er han det alligevel. Og han elsker figurerne ligeså højt, som Gud elsker mennesker, og netop derfor er det så svært for ham at få historien rundet af.
Tegnets forsvarere er nordmanden Kristian Kapelruds debutroman, og det er et ganske godt og originalt udlæg fra hans side. Indimellem vil bogen dog for meget, og det går en smule ud over handlingen.
Generelt er den dog læseværdig og sætter fokus på et meget aktuelt tema. Den gør det desuden i den for tiden meget populære fantasy-genre. Effektfuldt og elementært spændende.

Kristian Kapelrud:
Tegnets forsvarere
251 sider 198 kr.
Logos Media