Transformation

Transformation er et ord, vi kommer til at høre mere til. Og ofte knyttet til Rhonda Hughey fra Kansas, som for tiden er i Danmark.

Rhonda Hughey

Ikke fordi Rhonda ønsker opmærksomhed om sig selv, men hun ser det som sin opgave at tænde gnisten og bringe mennesker og bevægelser sammen.
Derfor kalder hun sin tjeneste for Fusion Ministry.
Ved en fusion smelter solens atomkerner af brint sammen og bliver til helium, hvorved der udvikles enorm energi.
På samme måde, når Rhonda sætter kristne organisationer og enkeltpersoner i forbindelse med hinanden.
Men drivkraften i Rhonda Hugheys liv er ikke et smart virksomhedskoncept, det er længsel efter Guds nærhed..!
Rhonda er vokset op i Minnesota, som mange skandinaver er udvandret til.
Hendes oldemor var fra Bramminge i nærheden af Esbjerg. De tilhørte den lutherske kirke, men kirken sagde ikke Rhonda meget. Hun søgte i andre kirker, bl.a. den presbyterianske, metodistiske og katolske kirke. Men det var først, da hun mødte Guds nærvær, at teologierne faldt på plads. Som hun siger: ‘Når Gud er tæt på, så bliver alt andet mindre vigtigt.’
Hun oplevede den store kristne vækkelse i Argentina. Da hun vendte hjem til USA, var hun ved at gå til i kedsomhed og desperation. Selv gode evangeliske kirker med troende præster syntes mere optaget af sig selv end af Jesus. Og Guds nærvær var erstattet af aktiviteter og religiøsitet. Det gjorde hende vred. Og hun skrev bogen „Desperate for His presence“ (Desperat efter Hans nærvær) som anbefales af blandt andet John Dawson, Francis Frangipane, George Ortis og Mike Bickle.
Bickle arbejder hun sammen med om det Bedehus i Kansas, hvor man nu i seks år har bedt uafbrudt – på det seneste også for os i Danmark.
George Ortis Jr. arbejder Rhonda sammen med om „Transformation“. Ortis er leder af The Sentinel Group og har undersøgt og dokumenteret den „transformation“, der er sket i efterhånden mere end 500 byer. Der er allerede udgivet fire dvd’er med eksempler på transformationer.
Kort fortalt handler det om, at kristne bliver så fortvivlede og desperate over tingenes sørgelige tilstand i deres byer og lande, at de går sammen i intens bøn. De tager ordet fra 2. Krønikebog 7,14-15 til sig:
„Hvis mit folk, som mit navn er nævnt over, ydmyger sig og beder og søger mit ansigt og vender om fra deres onde veje, da vil jeg høre dem fra himlen og tilgive deres synd og læge deres land.“
Og i modsætning til mange i Vesten – hvor disse transformationer endnu ikke er sket – så omvender de sig. Også fra hedenskab og blodsudgydelser i fortiden, som de aldrig har gjort op med.
Og Gud kommer nær, og der sker utrolige forandringer både på det sociale, økonomiske og moralske område.
Rhonda har selv for nylig bevidnet ufattelige begivenheder på Fiji-øerne, som der snart kommer en dvd om. Her oplevede f.eks. en landsby, at fiskene vendte tilbage fra den ene dag til den anden, flodvandet blev igen drikkeligt, og da myndighederne undersøgte, hvad der dog var sket med det forurenede vand, stødte de på en guldmine under den fattige landsby. Faktisk den største guldforekomst i hele det område af Stillehavet…!
Transformation er mere end vækkelse, det er også en genopretning af samfundet.
Rhonda har en stærk profetisk følelse for, at der vil begynde at ske en transformation i Danmark. Derfor har hun besluttet at afsætte hele dette år med fokus på os.
Henri Nissen