Unge jyder overtager Royal

To unge i tyverne har overtaget Royal Music og håber at kunne skabe en rentabel forretning Christian Music Distribution – eller bare CMD – er navnet på et helt nyt selskab, der har overtaget resterne af Royal Music, der drejede nøglen om ved årsskiftet.

Stefan Winther vil gerne dele ud af sine gode oplevelser med kristen musik

Royal Music har i flere år kørt med store underskud, men det afskrækker ikke ejerne af CMD, Stefan Winther og Niels Kristian Harregaard, der forventer begge at kunne leve af at sælge kristen musik. I hvert fald med tiden.
For makkerparret er både optimistiske og realistiske. Selv om der er grund til at se optimistisk på salget af kristen musik i Danmark, ved de godt, at de ikke har fået fingrene i en guldgrube.
– Vi har måttet regne på, hvor lidt vi kan leve af. Og selv vores mest optimistiske beregninger giver os ikke noget, der ligner almindelige lønninger. I hvert fald ikke i år, siger Stefan.

Intet salg til private

I modsætning til Royal Music vil CMD udelukkende satse på distributionsdelen. Det betyder, at de ikke vil sælge til private kunder.
– Vi vil hellere henvise til vores salgssteder, som først og fremmest er kristne boghandler, bog- og musiksalg i forskellige kirker og store stævner. Ikke mindst i frikirkerne, hvor der nu er et hul efter lukningen af Royal, forklarer Stefan.
De håber dog at kunne favne bredt i det kirkelige landskab.
Både han og Niels Kristian har i forvejen et stort kendskab til kristen musik. De er begge i bestyrelsen for Glow Concerts, som de seneste år har stået bag en lang række kristne koncerter i Danmark. Desuden har begge en fortid hos den anden helt store aktør på det danske kristne musikmarked, Refleks Musik, som fremover bliver deres største konkurrenter, men forhåbentlig også samarbejdspartnere.
Foreløbig har de fordelt opgavene mellem sig, så Niels Christian tager sig af indkøb, mens Stefan står for videresalget. Begge dele fra Stefans hjem i Fredericia, som i fremtiden kommer til at huse både kontor og lager.

Vil fortælle om musik

Selv om de satser alt på at skabe en økonomisk sund forretning, så er økonomien ikke det eneste succeskriterium.
– Vi har begge oplevet meget positivt med kristen musik, og det er vores drøm at bringe det videre. Derfor vil vi også gerne ud og fortælle om kristen musik og snakke med de unge om, hvad man kan få ud af at lytte til det, siger Stefan.
I første omgang satser de på det kristne marked, men ambitionerne rækker også til at få kristen musik ud i de almindelige pladeforretninger. Og det er slet ikke umuligt, viser gode erfaringer fra blandt andet Holland.
– F.eks. er gospelmusikken jo populær som aldrig før, så det er absolut muligt.
Stefan og Niels Kristian har i øjeblikket travlt med at løbe den nye virksomhed i gang, men omkring 1. februar skulle de være i fulde omdrejninger.