Folkekirken afsætter penge til udvikling

Ny fond på fire millioner kroner skal støtte nye initiativer i folkekirken fra 2007Fra og med 2007 bliver det muligt at søge penge fra en ny folkekirkelig fond til nye ideer og initiativer i kirken.

Bertel Haarder

I alt fire millioner kroner er der afsat fra 2007-2009, og pengene kan gives som startkapital til udvikling af nye initiativer eller til udbredelse af lokale initiativer. Det er dog ikke meningen, at fonden skal finansiere aktiviteterne på længere sigt. Der er tale om et økonomisk startskud, og målet er, at initiativerne på længere sigt er økonomisk bæredygtige.
Først i efteråret 2006 vil det være muligt at søge penge i fonden.
Kirkeminister Bertel Haarder ser store muligheder i fonden.
– Jeg er meget glad for, at der nu kommer en klar og veldefineret mulighed for at give økonomisk støtte til nye initiativer i folkekirken. Jeg er sikker på, at der er ideer og initiativer rundt om i folkekirken, som fortjener at blive støttet økonomisk, så de kan blive udviklet til fælles gavn for hele folkekirken, siger han til Menighedsrådenes Blad.
Også formanden for Landsforeningen af Menighedsråd, Ejvind Sørensen, er glad. Han ser muligheden for at støtte nye initiativer vedrørende dåbsoplæring og kirkelig undervisning.
– ole