Lena topper Dansktoppen

Evangelisten og sangerinden Lena Løbner sprang for et par uger siden direkte ind på en andenplads på Dansktoppen for ugen efter at ryge helt til tops.

Lena Løbner

Det er ikke hver uge en kristen sang kommer på Dansktoppen, og slet ikke med et så klart kristent budskab som i „Du er det bedste jeg har“
Sangen er inspireret af Salme 23 og indeholder flere strofer derfra:
Herren er min hyrde
Jeg skal intet mangle
Han lader mig ligge på grønne vange
Til hvilens vande leder han mig

Det vil ikke undre, om man snart vil høre folk synge med på omkvædet:
Du er det bedste jeg har
Du er min Gud og min far
Du er et lys på min sti
Du er mit et og mit alt

Sangen stammer fra cd´en „Himmel og Jord“, som udkom i december 2005 og allerede er blevet et hit langt uden for kristne kredse. Musikstilen er rolig jazz, latin og country. Det er Lena Løbners tolvte cd-produktion, hvoraf hun er solist på de fire.
Lena Løbner er sanger, musiker, tekstforfatter, evangelist og foredragsholder. På det nye album forsøger hun at give svar på de spørgsmål mellem „Himmel og Jord“, som folk stiller. Den nye cd er tænkt som et bud på, hvordan mennesker finder svar på livets spørgsmål og finder ind i en åndelig dimension, og det er spændende, at én af sangene nu topper Dansktoppen.

Henter sin inspiration hos Gud og Jesus

Hun er meget optaget af de åndelige ting – Gud, Jesus og Helligånden. Her henter hun inspiration til sit musikalske univers.
– Mine sange handler om alt mellem himmel og jord og om selve livet, som kan være mange ting. Smerte, glæde, mørke, lys og forandring.
Lena Løbner er 39 år og har baggrund i Pinsevækkelsen. Hendes forældre, Anne-Lise og Peter Madsen, er kendt for deres store indsats i Afrika og Israel. Lena har selv i en årrække været tilsluttet Evangelist og bor på Evangelist´s center i Gørløse, hvor hun underviser på bibelskolen Powerskolen, bl.a. i emnerne „Kristus-identitet“, Vend din skæbne“ og „Guds nærvær“
Efter et liv med erfaringer i at hjælpe mennesker begyndte hun i 2001 at tage forskellige mennesker ind i sit hjem. Det har resulteret i, at piger med depressioner og brudte familier er kommet på fode igen og nu lever og arbejder med samme mål: at hjælpe andre mennesker ud af uoverstigelige problemer. Lige nu har hun en familie med tre børn boende. Lena Løbner har selv to piger, Anne og Camilla på 14 og 16 år. Anne går i gymnasiet, og Camilla er på efterskole i Mariager.

Dansktoppen er en sidegevinst

– Jeg har en meget målrettet tjeneste, og det med Dansktoppen er en sidegevinst, der giver en ekstra mulighed for at nå ud med evangeliet. Jeg er meget forbavset over, at det blev „Du er det bedste jeg har“, der blev landskendt, fordi den er så klart evangelisk.
Jeg har en vision med mine sange og musik: Ønsker, de skal blive ørehængere, for det, som folk har fået ind med melodi og tekst, kan poppe op igen og igen, og Helligånden kan bruge det til at kalde mennesker ind i Guds favn – og jeg ønsker at bruge alle de indgange, vi kan få – også Dansktoppen.