2500 salmebøger til udlands- og sømandskirker

Det Kgl. Vajsenhus’ Forlag, der udgiver Den Danske Salmebog, har foræret de danske sømands- og udlandskirker 2500 salmebøger. Gaven er netop blevet overdraget af Det Kgl. Vajsenhus’ forstander Martin Agerbak Madsen til generalsekretæren for Danske Sømands- og Udlandskirker, Margith Pedersen.
Den Danske Salmebog udkom i en ny, autoriseret udgave i 2003.
„For de mange danskere, der bor og arbejder ude i verden, er den nye salmebog blevet hjemlandets salmebog, og vi synes derfor også, at de skal have mulighed for at bruge den, når de kommer i de danske kirker rundt om i verden“, siger Martin Agerbak Madsen om baggrunden for den store gave.
„Det er med stor glæde, at vi har modtaget denne gave. Mange af vore kirker ude i verden har ikke haft økonomiske muligheder for at anskaffe salmebogen. Det er min dybeste overbevisning, at vi på alle måder må være den danske folkekirke udenlands – også hvad angår salmer og muligheden for at få de nye ord i salmer og bønner med ud i verden. Så det er en rigtig god gave, som vi kun kan sige en stor tak for“, udtaler Margith Pedersen.
– Tore