– Bibelen giver ret til ytringsfrihed

Tidligere pastor i Apostolsk Kirke mener, at danskerne ikke kender nok til BibelenHvor meget ved du om Bibelen? Og er det sandt, at netop denne bog er en nøgle til dansk kultur og livsforståelse?I den senere tid er mange danske flag blevet brændt eller trampet i støvet under vrede muslimers fodsåler.
Tolv danske tegninger har fremprovokeret en verdensomspændende konfrontation, og danskerne er kommet under had af 1,3 mia. krænkede og vrede muslimer. Vi trøster os med vore allieredes skulderklap, om end det kom lidt tøvende, og vi trøster os med, at EU bakker vores ytringsfrihed op.
Konfrontationen mellem den arabiske verden og Danmark kalder vi religions- og kultursammenstød. Den danske folkestemning er overvejende for at gå i dialog med muslimerne.
Vi forbereder os ved at anskaffe Koranen og indhente sober information om mus- limernes kultur og tankesæt, med ønske om at være på forkant med tolerance.
Men hvad med vort kendskab til egen kultur? Og hvis den har noget med Bibelen at gøre, hvor fortrolige er vi så med Bibelen?
For mange er den uoverskuelig og forbundet med en følelse af, at kristne er fordømmende mennesker, der forbyder alting, og derfor vælges den fra.
Men netop Bibelen er en nøgle til livsforståelse og til dansk kultur. Gud, Jesus og Bibelen giver dig ret til ytringsfrihed.
Det kan du bl.a. erfare, hvis du melder dig på et Alpha-kursus i din lokale folkekirke eller frikirke.
Alpha-kurser har i en årrække været tilbudt fra kirker overalt i landet og har været til stor inspiration for mange med temaer som: „Hvem er Jesus?“ og „Helbreder Gud i dag?“
Forkortet af redaktionen
Kommentar af Willy Kjær