Desmond Tutu i spidsen for kirke-fredsmarch

BRASILIEN – 2000 kristne fra hele verden marcherede i sidste uge for fred i anledning af Kirkernes Verdensråds generalforsamling i Brasilien.

Desmond Tutu

Under ledsagelse af hen ved 2000 mennesker fra hele verden gik de to modtagere af Nobels fredspris ærkebiskop Desmond Tutu og Adolfo Pérez Esquivel i fredsmarch gennem Porto Alegres gader.
– Vi har en ekstraordinær Gud. Gud er en mægtig Gud, men Gud har brug for dig. Hvis nogen er sulten, så kommer brød ikke ned fra himlen. Når Gud vil brødføde de sultne, må du og jeg brødføde de sultne. Og nu vil Gud have fred i verden, sagde Tutu som afslutning på marchen, der strakte sig gennem det centrale Porto Alegres gader.
– Så gå I alle sammen ud og repræsenter vores Herre og frelser Jesus Kristus, sluttede Tutu.
I løbet af marchen talte repræsentanter fra forskellige kirker.
– Hvis vi ikke tager chancen for fred, løber vi risikoen for krig, sagde Prawate Khid-arn fra Den kristne Konference i Asien til menneskemængden. Israel Batista fra Det latinamerikanske Kirkeråd talte om uretfærdighed og misbrug af kvinder og børn. -På trods af vold vil vi fortsætte kampen for fred, sagde hun.
Marchen var arrangeret i anledning af Kirkernes Verdensråds generalforsamling, der bliver afholdt i Brasilien i disse dage. Den var organiseret af de lokale kirker som en del af kirkernes Tiår mod Vold, der er et initiativ startet af Kirkernes Verdensråd.
Christian Roar Pedersen