Hæren bag hæren i Varde og Oksbøl fejrer 100 år

Der har været soldatervenner i Danmark siden 1906.Bent Mortensen fra Varde er en rigtig soldaterven. Som formand for Soldaternes Venner i Varde og Oksbøl er han med til at sikre, at soldaterne kan hygge sig på soldaterhjemmene.Bent har solgt mange lodsedler, holdt forårsmarkeder og cykelløb i årenes løb for at samle ind til Varde og Oksbøl Soldaterhjem, hvor mange soldatervenner er involveret i løbet af året.
Bent har været i bestyrelsen for kreds 22 i ca. 18 år, heraf seks år som formand,
– Jeg har selv været soldat i Fredericia, og dengang betød det meget for mig at komme på soldaterhjemmet, der lå lige over for kasernen. Derfor er det helt naturligt for mig at slutte op og være med, siger han.

4. marts 1906 – 2006

Sammen med soldatervenner fra hele landet fejrer han den 4. marts 100 års jubilæum. Det markeres ved et stort arrangement i Kolding med bl.a. Folketingets formand Christian Mejdahl,  forsvarschef, general Jesper Helsø og Den kongelige Livgardes Tambourkorps.
I dag er der 100 kredse og ca. 14.000 soldatervenner, som danner en trofast bagtrop for det kristne arbejde på de 17 soldaterhjem i Danmark og i udlandet.
 

Hjem med hygge og håb

Soldaterne har i 100 år brugt soldaterhjemmene som et både socialt og åndeligt samlingssted. Det markeres med en stor jubilæumsfest i Kolding i weekenden.

– Et soldaterhjem er hyggeligt indrettet med en hjemlig atmosfære og potteplanter i vinduerne. Helt anderledes end de værelser, soldaterne bor på. Mange soldater giver udtryk for, at på soldaterhjemmet kan de hvile sig og slappe af efter en hård dag på øvelse. For mange af dem er det første gang, de er hjemmefra.
Et soldaterhjem er også et kristent hjem, hvor der holdes andagt hver aften kl. 19. Det deltager en del af soldaterne i, fortæller Bent Mortensen.  
HB+Henri