Dorthe Orbesen, 60 år

Tresproglig korrespondent Dorthe Orbesen, Haderslev, fylder 9. april 60 år.
Dorthe Orbesen blev for to år siden deltidsansat på Udfordringen som oversætter og korrekturlæser, da hun gik ned på halvtid i en sparerunde hos Sudanmissionen, hvor hun har arbejdet i over 20 år.
Ud over de to deltidsjob oversætter Dorthe Orbesen også bøger for forlaget Scandinavia. Det er bl.a. hende, der har oversat den meget krævende militærhistoriske bog „Seksdageskrigen“, hvor hun måtte sætte sig ind i mange militærtekniske udtryk. Men en anmelder på et af de store dagblade bemærkede da også, at bogen var glimrende oversat.
Dorthe er enke efter Peter, der døde pludseligt for 18 år siden.Han var ansat i familie-stormagasinet Orbesen. Hun har i de mellemliggende år fået de fire børn, Louise, Mads, Jesper og Jakob, godt på vej i jobs herhjemme og i udlandet.
Sprog er naturligvis Dorthes store interesse, så hun må jævnligt en tur til udlandet. Enten en smuttur til London eller – som i marts – to uger til Nigeria for at være med til at forberede et stort sundheds-projekt til Danida.
Dorthe evner at kombinere jobbet som skrap korrekturlæser (komma-pedant kalder hun sig selv) med et sødt og venligt væsen – så journalisterne ikke mister ansigt, når deres sproglige friheder påpeges!
Fødselsdagen fejrer hun privat på selve dagen med sin store familie.
Henri.