DUF-delegerede holdt påskegudstjeneste i Dubai

I påsken var 25 unge danskere fra Dansk Ungdoms Fællesråd og fem eksperter inviteret til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater for at tale sammen.

Blandt deltagerne var dr. i islam Mogens Mogensen og sønnen Anders Mogensen, der er formand for DUFs internationale udvalg. Her ses de i ørkensandet.

Alt var betalt af sheik Habib Ali Al-Jafri, der leder en nyoprettet muslimsk tænketank.
På baggrund af Muhammed-tegningerne deltog han i et møde i København, og bagefter inviterede han på besøg i De Forenede Arabiske Emirater, hvoraf Abu Dhabi er det ene af syv.
Programmet bestod dels af en officiel del, hvor de danske eksperter på skift med højtstående eksperter fra den arabiske verden holdt foredrag, og en social del, hvor de unge bl.a. kørte off-roadere i ørkensandet.
Blandt eksperterne var redaktørerne fra tv-kanalen Al Jazeera, det egyptiske dagblad Al-Ahram og Q-news i USA.
I slutdokumentet (Abu Dhabi deklarationen) er de danske og arabiske delegerede enige om, at der skal være mulighed for kritik også af religioner, men samtidig skal man udtrykke sig i respekt for og med hensynsfuldhed overfor hinandens tro.
– Jeg oplevede, at muslimerne har lettere ved at kommunikere med andre, der også har en tro, selv om man er kristen, siger dr. Mogens Mogensen, der var med som en af de fem foredragsholdere.
I et af sine foredrag nævnte han de kristne gæstearbejdere i Arabien, som har svært ved at praktisere deres tro.
En af de delegerede, Ole Thomsen fra KFUM & KFUK, stod som teologistuderende for en påskegudstjeneste på hotellet for de danskere og arabere, som ønskede at deltage. Her læste man påskeevangeliet og sang bl.a. ’Hil dig frelser og forsoner’.
Man kan læse mere om turen på intercultural.dk
Henri.