Hvorfor forlader folk kirken?

Forlagsgruppen Lohse vil undersøge, hvorfor nogen personer vælger at forlade det kristne fællesskab.- Dette område er ofte belagt med tabu og smerte i de kristne fællesskaber, og derfor sker der sjældent den nødvendige selvransagelse og ændring af adfærdsmønstre. Undersøgelsen har som formål at finde årsagstendenser til ’udstødelse’, siger forlaget om baggrunden for deres undersøgelse.
Resultatet af undersøgelsen skal præsenteres i en bog, der udgives i 2007.

Ønsker kontakt

Forlagsgruppen Lohse ønsker derfor at komme i kontakt med personer, der føler sig isoleret i deres menigheder og personer, som har valgt at forlade deres kristne fællesskab.
Formålet er at give en vejledning til ændring af adfærd i de kristne fællesskaber og hjælp til at blive bedre til at vise kristen kærlighed og vejledning over for andre.
– Flere kan opleve, at de ikke finder sig til rette, ikke bliver accepteret eller bliver direkte tabuiseret. Efter kortere eller længere tid kan disse have vanskeligt ved at føle sig hjemme i fællesskabet, og måske derfor forlader de det. For en del personer betyder dette skridt også, at man siger farvel til den kristne tro, skriver forlaget om undersøgelsen.
Netop nu har Forlagsgruppen Lohse startet en annoncekampange i aviser og blade over hele landet for at finde deltagere til den nye undersøgelse. Der er brug for ca. 50 personer til undersøgelsen. Ønsker du at deltage, kan du henvende dig til forlaget.
– Tore