Norske kristne som brobyggere i det muslimske Senegal

Mens mange i USA og i Europa, inklusive fundamentalistiske muslimske prædikanter og kristne, angriber og udvider kløften mellem muslimer og Vesten, fortsætter den norske evangelist Aril Edvardsen med at bygge broer for evangeliet til den muslimske verden, og med at arbejde for fred mellem kristne og muslimer.
Til trods for ekstreme muslimers angreb og demonstrationer mod norske og danske interesser på grund af Muhammed-karrikaturtegningerne holder evangelisten fra Sarons Dal store massemøder og fredskonferancer i muslimske lande som Pakistan og Sudan.
Før påske holdt Aril Edvardsen en ny stor evangelisk kampagne og fredskonferance i Senegals hovedstad Dakar, som fik stor og positiv opmærksomhed blandt Senegals politiske og muslimske ledere. Landets radio, TV og aviser bragte mange positive reportager om ”den berømte prædikant fra Norge som er her i landet for at sprede Guds ord gennem sin kampagne som har temaet: Jesus – Senegals håp, fred og lægedom”. (Fra Senegals største avis Le Soleil).
Aril Edvardsens initiativ samlede mange muslimske politiske topledere, herunder Senegals ledende muslim El Hadj Moustapha Cisse, som også er Senegals ambassadør i Mekka og den arabiske verden, og Senegals katolske ærkebiskop Theodore Adrian Sarr. Ambassadør Cisse. Senegals presse kaldte Aril Edvardsen en vigtig brobygger mellem kristne og muslimer for verdensfreden.
Senegal har 11 millioner indbyggere og er et muslimsk land, som styres af store muslimske sufi-broderskaber, og landet har knap 3000 evangeliske kristne, de fleste udlændinge. 95% af Senegals befolkning er muslimer.
Tore