Rock mod AIDS og narko

RUSLAND – Rockbandet Drusjki arbejder hårdt på at forebygge, at russiske unge og børn ender som HIV-smittede narkomaner.Med rockmusik, hårrejsende beretninger om misbrugets konsekvenser – og ikke mindst budskabet om det håb og den styrke, som den kristne tro giver, gør de et rystende indtryk på de unge.
Flere af Drusjkis medlemmer har selv levet med misbruget, men har nu viet deres liv til at få andre unge på rette spor. Og der er nok at tage fat på.
FN og andre internationale organisationer vurderer, at Rusland står over for en reel AIDS-epidemi. Officielle statistikker i Rusland vurderer, at der er 330.000 personer, der har AIDS. Uofficielle tal tyder snarere på, at der er op mod to millioner, og at ca. 80 pct. af de smittede er under 30 år, skriver Aktiv Mission i deres blad.
Det vurderes, at 90 pct. af alle AIDS-ramte er stofmisbrugere.
– hb