Temaaften med påskemåltid i Birkebjergkirken

Skærtorsdag 13. april afholder Birkebjergkirken en stille, stemningsfuld temaaften med påskemåltid og bordfællesskab.

Pastor Leo Hansen: „Vi har brug for oplevelse af fællesskab“.

Til temaet: ”Min Gud min Gud, hvorfor har du forladt mig?” læses beretninger fra påskens begivenheder i Bibelen, og en farverig kunstudstilling med samme tema af kunstneren Anne-Sofie Klougart kan ses på Birkebjergkirkens kirketorv.
Hele kirken er ommøbleret, således at alle kan sidde ved bordene. Påskens gamle og nye salmer synges fra salmebog, og lovsangskor og solister medvirker. Der serveres enkle retter, bl.a. lam, brød, urter, frugt og kaffe med islagkage. For måltidet kan der betales et mindre beløb.
Aftenens højdepunkt er Nadveren, som Jesus indstiftede netop den aften. Nadverens brød og vin indtages ved bordene, hvor der også bliver mulighed for at udtrykke en særlig fredshilsen til sine bordfæller. Pastor Leo Hansen siger:
– Midt i velfærdstænkning og travle fridage har vi meget brug for en oplevelse af fællesskab, hvor vi tager tid til at blive ”sammenspist” med Gud og hinanden. Akkurat som det udtrykkes i det jødiske påskemåltid i Gamle Testamente og senere i det kristne nadvermåltid i Nye Testamente.
– Tore