David Hathaway tilbageholdt af russisk sikkerhedspoliti

RUSLAND – Den engelske prædikant David Hathaway blev forrige weekend tilbageholdt af det russiske sikkerhedspoliti. Hathaway betragter sagen som chikane mod kristne kampagner.

David Hathaway

Den engelske prædikant David Hathaway blev under en mødekampagne forrige weekend antastet af det russiske sikkerhedspoliti FSB, tidligere KGB. Betjentene troppede op på Hathaways hotelværelse og krævede at se visum, opholdstilladelse og dokumentation for, at han havde ret til at prædike i Rusland. Samtidig truede de ham med arrestation.
– FSB forhører i øjeblikket David Hathaway i et forsøg på at finde en begrundelse for at aflyse hans møderækker og forbyde ham at prædike i Rusland, siger en repræsentant for Hathaways organisation EuroVision.
Efter planen skulle David Hathaway forlade Rusland den 4. maj.
-mbc