Hillsongs

Songs for communionMed ”Songs for communion” indbyder det australske Hillsongs-kirkefællesskab til intim og stille lovsang via en række af de sange, som ifølge udgivelsens forord har fungeret i fællesskabet: ”som smukke påmindelser om frelserens gaver til menneskeheden.”

De fleste af numrene er ydmygt iklædt et ømt piano, en vibrerende synthizeizertone eller en tindrende akustisk guitar, som gør cd’en til en tilbedelsesorienteret lovsang af ballader og hymner, hvor teksternes taksigelse fremkommer tydeligt gennem de skiftende kvindelige og mandlige solovokaler.

Man behøver ikke at have været i Hillsongs for at cd’en bliver vedkommende – tekstligt og musikalsk vil cd’en appellere til et bredt dansk publikum, som kan lide lovsang på engelsk. Den kendte Hillsong lov-
sangskunstner Darlene Zschech er medproducer på cd’en, hvilket enten kan opfattes som en tryghed eller give en lidt forudsigelig fornemmelse af mødet med et lovsangsbrand med brand forstået som et element, der igangsætter nogle helt bestemte forventninger. Der er med andre ord ingen eksperimenterende udsving i hverken lyrik eller tone, men derfor er cd’ens indhold stadig smukt – traditionelt smukt med rimende verslinjer og højtidelighed gennem billeder inspireret af Bibelen.

Som en engelsksproget tilbedelses-cd er cd’en altså en udmærket investering med inderlige numre som ”How can you refuse him now?” og åbningsnummeret ”Nothing but the blood”, men ”Songs for communion” befinder sig i en genre, hvor der er masser af alternativer og blandt disse stikker ”Songs for communion” ikke frem med noget specielt iørefaldende. Derfor bliver det måske alligevel præferencen og et evt. tilhørsforhold til disse udenlandske kirker, hvad enten de hedder Hillsongs eller Vineyard, som taler mest for at du investerer i ”Songs for communion” frem for et af mange gode danske alternativer i genren.