Markant gospelkor fylder 25 i maj

Lørdag den 13. maj fejrer gospelkoret Vocation 25 års jubilæum med stor koncert i Bethesda, København.Samtidig udgiver koret deres 9. album med en krydret blanding af seks helt nye numre, syv af de bedste gamle numre i originalversion og fire tidligere numre i nyindspilning. Albummets titel er ”Celebrate”.
Jubilæumskoncerten vil være præget af nye og tidligere numre, et lille historisk tilbageblik, fokus på korets formål og et helt nye gospelnummer, der skal synges fælles med publikum.

Grænsebrydende

Vocation blev dannet i 1981 af unge fra Luthersk Mission i Nansensgade, København, der ønskede at skabe ny kirkelig musik med højt musikalsk niveau.
Med deres grænsebrydende musikstil har de i de forløbne 25 år været med til at skabe debat i det kirkelige miljø.
I forbindelse med jubilæumskoncerten holder koret en reception, hvor de bl.a. inviterer alle tidligere dirigenter, medlemmer, kontakter m.fl.
Over 350 har været medlem af koret i løbet af de 25 år, og det er blevet til over 400 koncerter og arrangementer i hele Danmark, samt turné til Norge og Estland.
I dag har Vocation ca. 40 sangere i alderen 19-35 år og et tilknyttet koncertband med Peter Kofoed som fast pianist. Alt sammen under ledelse af dirigent Maud Kofod.
På Jubilæums-cd’en medvirker den amerikanske sanger Bob Bailey på to af numrene.
– hb