Pinsetræer på Herrens Mark

Når de 11 menigheder og sogne i Greve og Solrød Kommuner 2. Pinsedag den 5. juni for femte år i træk samles til fælles friluftsgudstjeneste i Hedeland, skal der ikke blot fejres gudstjeneste, men også ”plantes” en række medbragte håbstræer. Temaet er som sædvanlig en kombination af det gennemgående ”Pinse på Herrens Mark” og et nyt undertema ”Håb og vækst”.
Hvert sogn har derfor fået til opgave at lave deres egne ”håbstræer”, der skal stå i de enkelte kirker i perioden op til friluftsgudstjenesten.
Her kan man udstyre træerne med ”blade” påskrevet bønner og personlige tanker om det, der vækker håb og vækst for den enkelte. ”Træerne” medbringes til friluftsgudstjenesten, hvor de skal fungere som ”altertavle”, mens bønnerne danner grundlag for kirkebønnen. Som sædvanlig vil børn og unge fra de deltagende sogne medvirke i spraglede dragter – denne gang med en slags ballet.
Friluftsgudstjenesten afholdes i Hedeland Amfiteater, der ligger mellem Greve og Roskilde. Det forventes, at den som sædvanlig vil samle 600 – 800 deltagere.
– Tore