Switchfoot til Glow Festival

Glow Concerts har lyttet til ønsket om at få et “kendt band” på plakaten til dette års Glow Festival. Fredag den 18. august går det amerikanske succesband Switchfoot på scenen i Lunderskov.

Switchfoot har bl.a. skrevet musik til Spiderman-filmen

Switchfoot fik deres store gennembrud med albummet ”The Beautiful Letdown” i 2003, der er blevet solgt i mere end 2,5 millioner eksemplarer. Singlen ”Meant to Live” er med på soundtracket til Hollywood filmen ”Spiderman 2” og har hittet på radiostationer verden over – her iblandt flere danske.
Switchfoot kommer fra San Diego, Californien i USA, og har spillet sammen siden 1997. Bandet har optrådt ved mere end 400 koncerter gennem de sidste to år, og deres seneste album ”Nothing Is Sound” har allerede solgt guld i hjemlandet (mere end 500.000 eksemplarer).

Inspireret af
Søren Kierkegaard

Den musikalske inspiration hentes fra en lang række artister, heriblandt U2. Stilen er moderne rock og teksterne afspejler et band, der tænker. – Vi ønsker at skrive tekster til det tænkende menneske, forklarer bandets forsanger og sangskriver Jon Foreman og oplyser, at han bl.a. har hentet inspiration hos danske Søren Kierkegaard.

Lægger ikke skjul
på kristendommen

Switchfoot lægger ikke skjul på, at de er kristne. Deres første albums blev udgivet på det kristne musikmarked, men bandet har siden valgt at tage skridtet videre. I dag er de tilknyttet pladeselskabet Columbia Records og satser på at nå så bredt et publikum som muligt.

Rift om billetterne

– Vi er rigtig glade for at få Switchfoot til Danmark, udtaler Stefan Winther, der er festivalansvarlig i Glow Concerts, og fortsætter:
– Der er ingen tvivl om, at Switchfoot er et af de største kristne bands på markedet lige nu. Vi forventer, der bliver rift om billetterne til festivalen i år.
Glow Festival har tidligere haft besøg af udenlandske bands som canadiske Downhere og amerikanske By the Tree, Day of Fire og 4th Avenue Jones. Alle har de været relativt ukendte i Danmark før deres optræden på festivalen, men med dette års hovednavn bryder Glow Festival med denne tradition.
– Tore