Bag om Da Vinci Mysteriet

Foredrag på Hobro Bibliotek om fup og fakta i bogen ”Da Vinci Mysteriet”.Romanen ”Da Vinci Mysteriet” og den efterfølgende filmatisering er blevet et fænomen i det meste af verden.Mere end 40 millioner eksemplarer er der solgt af romanen, og filmen er allerede nu én af historiens mest sete.
Men ”Da Vinci Mysteriet” er mere end en roman. Udover at fortælle en medrivende historie udfordrer den nogle af kristendommens grundlæggende elementer:
Romanen bygger i høj grad på historiske teorier om, at Jesus var gift og fik børn, at Bibelen er en forfalskning, og at den såkaldte ”hellige gral” er noget helt andet, end man hidtil har troet.
Dette har forårsaget en verdensomspændende debat næsten uden sidestykke. Dele af den katolske kirke har forsøgt at få filmen forbudt eller censureret. Historikere har lagt sag an mod forfatteren Dan Brown for ”tyveri” af deres materiale.
Men hvad er fup, og hvad er fakta? Holder teorierne i ”Da Vinci Mysteriet” vand? Er der noget om snakken?
Disse emner vil frikirkepræst Claus Hermansen tage fat på ved et foredrag på Hobro bibliotek tirsdag den 13. juni kl. 19.30. Aftenen vil bestå af ca. 45 minutters foredrag efterfulgt af spørgsmål og debat.
Der er fri entré til foredraget, og der vil være mulighed for at købe forfriskninger.
– Tore