Sig det’ løgn!

Neeej, hvor er dyrene flotte at se, som de løber i rundkreds. Hov, hvad sker der? Hvad var nu det der? Ej, de bliver slået! Jamen, mor se! Hvorfor pisker de elefanten? Hvad har den gjort dem? Ej, nu også hesten! Åh ve og smerte, jeg må ud og afreagere.Hvor er det bare godt, at alle ikke altid opfatter tingene på min måde! (Tænk, at jeg nogensinde skulle sige det offentligt!!!) Ej, men helt ærligt — så havde alle, indtil for et par dage siden, troet, at dyrene i cirkus rent faktisk bliver tortureret.
Jeg var overbevist! Stenhamrende sikker! Siden jeg som 10-årig sad i et cirkustelt med tårer rendende ned ad mine kinder, fordi dyrenes smerte var som min smerte, har jeg ikke turdet kigge på andet end klovnene til cirkusforestillinger! Ja, lige indtil en bedrevidende (i ordets bogstavelige forstand) forklarede mig sammenhængen den anden dag.
Dyrene bliver ikke slået! Faktisk skal man overholde en masse regler vedrørende dyrenes velbefindende, hvis man ikke vil have dyreværn af forskellig art på nakken. Jeg lod mig nu ikke så let forsikre! Det tog omtrent en aften, før jeg kunne se væk fra min egen anskuelse vedrørende sagen, og forholde mig til den faktuelle sandhed, der blev præsenteret for mig.
Mange mennesker har et andet syn på Gud end bibel-troende har. Når de ser katastrofer, tænker de: Guds vrede. Når de ser på fattige og krigsramte lande i Afrika, tænker de: Guds uretfærdighed. Når de ser på deres eget kærlighedsliv, tænker de: Guds straf over menneskeheden.
Kan man bebrejde nogle det?

Nej, for fra publikums vinkel ligner det faktisk, at dyrene bliver pisket sønder og sammen!
Øh ups, jeg mener..
Nej, ingen kan bebrejdes for misforståelsen, men vi kan reddes ved at lytte til Bibelens vinkel på det samme.