Sjælesorgs-studium hitter

NORGE – Højskolen Diakonova starter til efteråret et nyt studietilbud i sjælesorg. Den to-årige uddannelse har fået dobbelt så mange ansøgere, som der er plads til. 28 ud af 53 optages.

Tormod Kleiven (tv) og Magne Tor­­bjørnsen med nyt sjælesorgsstudium

– Vi har været lidt overrasket over de mange ansøgere, både fordi det er et helt nyt studium, og fordi det ikke giver kompetence til specielle stillinger, fortæller afdelingsleder for diakoni, Tormod Kleiven, til KPK.
Ansøgerne er fra 21 til 60 år. Der er flere kvinder end mænd, og de har forskellig baggrund, men fælles er, at de ønsker bedre kompetence på området, hvad enten de arbejder med sjælesorg på jobbet eller i fritiden.
Programansvarlig for studiet, Magne Torbjørnsen, oplyser, at studiet er delt ind i seks emner bl.a. Gudsbillede og identitet, Relationer og magt og Mennesket i møde med lidelsen.
– Sjælesorg er et praktisk studium. Vi ønsker, at studiet skal bidrage til, at eleverne kan være gode sjælesørgere i vækst og modning, siger Magne Torbjørnsen og understreger, at i sjælesorg skal hele mennesket være i fokus.
– hb