Tyske kirker klar til VM

Når den første VM-kamp i fodbold bliver fløjtet i gang på fredag, har de tyske kirker valgt ikke blot at se til fra sidelinien…Storskærm i kirken, en fodbold-bibel og en video med kristne fodboldhelte. Det er blot nogle af tiltagene fra de tyske kirker i forbindelse med fodbold-VM.

Det er ikke kun kirker i Tyskland, der benytter VM som en anledning til tale om tro. I Schweiz har Evangelisk Alliance udgivet traktatavisen ”4telstunde für Jesus” (et kvarter til Jesus red.)

På fredag den 9. juni sker det, som tusindvis af fodbold-fanatikere verden over har ventet på. Verdensmesterskabet i fodbold indledes med kampen mellem værtsnationen Tyskland og Costa Rica.
Startfløjtet gælder ikke blot en af verdens største sportsbegivenheder, men også en storstilet indsats fra kirker og kristne organisationer i Tyskland.
I stedet for at give op over for konkurrencen fra tv-skærmene har kirker landet over valgt se VM som en gevinst.

Storskærm i kirken

I flere hundrede af Tysklands 16.000 lutherske kirker vil der derfor være opstillet storskærme, hvor man kan følge slagets gang. Noget, der burde være helt naturligt ifølge biskop Wolfang Huber.
– VM er en glimrende anledning til at ære Gud og samtidig minde mennesker om, at fodbold er et berigende element i livet og et vidunderligt spil, siger biskop Wolfgang Huber til ugebladet SuperIllu.
– Fodbold er en stærk oplevelse, og netop på steder, hvor mennesker kommer Gud nær, hører livet med alle sine aspekter hjemme, siger han.
Foruden at nyde fællesskabet om fodbolden vil der i de fleste kirker være tilbud om en snak med præsten i halvlegen eller efter kampen.

Præster i træningslejr

Fodboldfeberen ventes også at sætte sit præg på gudstjenesterne rundt om i Tysklands kirker. For at præsterne kunne være godt forberedt har den lutherske kirke derfor udsendt en VM-vejledning for præster. Her får præsterne en samling ideer til, hvordan man kan sammenflette Bibelens budskab med de aktuelle fodbold-temaer.

Udgiver fodbold-bibel

Det Tyske Bibelselskab mener dog, at man bør gå et skridt videre. De opfordrer alle kristne til at benytte sig af, hvad de kalder ’J-Chancen’.
Peter J. Ischka, der er direktør for Det Tyske Bibelselskab, så gerne, at alle kristne benyttede den anledning, et VM er, til at snakke om troen.
– Se nogle af kampene sammen med dine venner og bekendte og prøv sammen at finde ud af, hvad Gud har med fodbold at gøre, siger Peter J. Ischka.
I år har bibelselskabet satset stort på VM. Blandt andet har man udgivet en række forskellige udgaver af Ny Testamente og udvalgte evangelier. Fællestrækket har været, at alle har haft et omslag med billede af fodboldhelte. På forsiden af den særlige ”Fussball-Bibel” er der således et billede af Zé Roberto, den brasilianske fodboldspiller, der spiller for Bayern München.
Men sortimentet indeholder også bøger og dvd-film, hvor kristne fodboldspillere træder frem og fortæller om deres personlige tro på Jesus.

Film om Jesus og fodbold

En af de kristne organisationer, der har valgt at bruge fodbold-VM til et særligt fremstød, er Campus Crusade. Rundt omkring i Tyskland vil kristne uddele organisationens dvd-film ”Insider”. Det er en dvd, der foruden en traditionel film om Jesus også indeholder den kristne film ”Finalen”.
Da filmen er på 24 sprog, forventer Campus Crusade, at tusindvis af tyskere såvel som tilrejsende fodbold-turister vil tage imod et eksemplar.

Tyskland vinder


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den tyske biskop Margot Kässmann er næsten sikker på, at Tyskland vinder VM

Verden over indgås der i disse dage væddemål for milliarder af kroner. Det helt store spørgsmål er, hvem der mon vinder VM-trofæet.
Den tyske biskop Margot Kässmann mener at have et godt bud på, hvorfor Tyskland vil vinde denne gang.
– Fordi de tyske fans vil støtte dem så fremragende, siger Margot Kässmann i et interview til den tyske regerings VM-hjemmeside wm2006.deutschland.de. Hun åbner dog en dør på klem for et par outsidere.
– Men måske skulle vi lade Kenya få lov til at opleve at få hyldesten for en gangs skyld, eller Sydafrika.

Bare et spil

Margot Kässmann mener dog ikke, at man kan sige, at Gud er mere med tyskerne, bare fordi de ofte er kommet langt i VM-turneringerne.
– Er det ikke fantastisk, Gud holder med alle nationaliteter? For troen bringer nationerne sammen. Men hvis det får tyskerne til at bede mere, ville jeg blive ovenud lykkelig. Jeg tror, at Gud jubler sammen med vinderne, giver styrke til taberne og siger til alle – særligt til dem, der er hooligans: – Det er bare et spil! Det handler bare om at nyde det, siger biskop Margot Kässler.


Artiklen fortsætter efter annoncen: