Benny Hinn lærte fra sig

– I skal tale om korset, sagde Benny Hinn til de 2100 kristne, der var samlet i Falkonercentret for at lære at gøre mirakler.- I mange kirker taler man blot om følelser, om at tjene penge og om lykke. Men evangeliet er Kristi kors, slog Benny Hinn fast, da han talte til præster og kirkemedarbejdere i Falkonercentret i onsdags.De 2100 forventningsfulde kristne, primært præster og kirkemedarbejdere, havde onsdag den 23. august fundet vej til Falkonercentret på Frederiksberg.
Da Benny Hinn træder frem på scenen, bliver han mødt med stor jubel, som stiger i intensitet, da han som det første spørger: – Er I klar til at modtage, hvad Gud har til jer?

Ingen helbredelser

2100 begejstrede kristne fyldte Falkonercentret i onsdags

For blot få måneder siden udspillede lignende scener sig, da Benny Hinn talte i Forum. Her talte den amerikanske prædikant til 7000 deltagere tre aftener i træk, hvor han præsenterede det kristne budskab og bad for syge.
Målet med mødet i onsdags var derimod undervisning. Allerede på et af møderne i april annoncerede Benny Hinn, at han ville komme tilbage for at undervise om Helligånden.
Mødet blev derfor annonceret som en anledning til at få del i den kraft fra Gud, som Benny Hinn oplever.

Tal om korset

Hinn begynder med at fortælle, at danskerne er modne til at lære Jesus at kende.
– De er som frugt, der selv falder ned fra træerne, siger Benny Hinn, men fortsætter med en formaning til de fremmødte præster.
– Vi kan ikke forkynde evangeliet uden Guds kraft.
I mange kirker taler man kun om følelser, om at tjene penge, om lykke. Men evangeliet er Kristi kors. Når folk kommer til korset, finder de helbredelse, både fysisk, følelsesmæssigt og åndeligt. Vi skal blot vise dem korset, forklarer Benny Hinn – og så skal vi samtidig undervise folk i at overgive sig.

Flyver mere end Bush

Undervisningen går over i et oplæg til at støtte Benny Hinns arbejde økonomisk. Tidligere har danske medier været ude efter den amerikanske evangelist med henvisning til, at indsamlede midler er gået til overnatninger i luksussuiter og et privatfly.
Denne aften handler indsamlingen netop om privatflyet, og Benny Hinn bruger derfor ekstra tid på at forklare formålet.
– Før i tiden brugte vi mange penge på at chartre fly, når vi rejste rundt i verden, forklarer han, – men vi kunne spare penge ved at købe vort eget fly.
Han fortæller videre, at da privatflyet i sin tid skulle registreres hos myndighederne, opgjorde de antallet af flyvetimer til 735 timer om året.
– De fortalte mig, at det er 235 timer mere end George W. Bush flyver, fortæller Hinn.
Uanset den tidligere kritik er der stor respons blandt mødedeltagerne, hvor ca. 200 personer giver et løfte om hver at give 6000 kr. til flyet.

’Dø’ for at få kraft

Mødet fortsætter med den annoncerede undervisning:
– Guds kraft tilhører ikke kun Benny Hinn. Vi kan alle få del i den. Guds kraft tilhører dig. Men hvis du ikke tror det, kan Gud ikke bruge dig.
– Nøglen, som vil forløse kraften i dit liv, er, at du er nødt til at ’dø i dig selv’, siger Benny Hinn og fortsætter: – Helligåndens kraft vil komme over dit liv, når du overgiver det totalt til Jesus.
Hinn bestræber sig på at gøre budskabet så konkret som muligt:
– Jesu nærvær er altid i dit hjerte. Men det bliver mere virkeligt, når vi tilbeder ham, læser i Bibelen og beder, siger Benny Hinn og belærer om, at det her er nødvendigt med endnu et skridt for at modtage Guds kraft.
– Det, der bringer kraften ind, er overgivelse til ham. Idet du overgiver dig til ham, vil hans kraft komme over dig.

Kraft til danske præster

Hen mod slutningen af mødet beder Benny Hinn præster og prædikanter, der ønsker at modtage Guds kraft til mirakler, om at komme op foran scenen. Nogle få bliver inviteret op på scenen, og når Benny Hinn beder for dem, falder de omkuld. En af dem er den katolske præst Benny Blumensaat, der bliver ”udsendt” til at bringe Guds kraft til Den Katolske Kirke.
De øvrige omkring 250 præster bliver bedt om at tage hinanden i hænderne, hvorefter Benny Hinn beder Gud give dem den kraft, han selv har fået del i.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kommer snart igen

I de sidste minutter præsenterer Benny Hinn deltagerne for en stor overraskelse.
– Den undervisning om Guds kraft, I har fået i dag, plejer at være over fem lektioner. Jeg lover at komme tilbage og holde fem lektioner om, hvordan man virker med Guds kraft, siger Benny Hinn, inden han forlader scenen.
En af de deltagere, der glæder sig over den melding, er Jens Peder Pedersen, der er præst i Kristent Center i Herning.
– Det begejstrer mig meget, siger Jens Peder Pedersen, der mener, at kirken i Danmark har hårdt brug for aftenens undervisning.
– Der er for meget i dansk kirkeliv, der har været lammet, fordi man troede, det var nogle få, der skulle gøre det hele.
Han lægger ikke skjul på sin begejstring over Benny Hinns tjeneste og fremtoning.
– Han er ikke bare optaget af egen succes, men han har et stort hjerte for at udruste os kristne i Danmark, siger Jens Peder Pedersen.
Fotos: Claes Vejlø
www.foraar.kirkerne.dk