Med Matt ind i det allerhelligste

Matt Sorgers mor blev ved Helligåndens kraft dramatisk helbredt, da han var 14 år. Siden har sulten efter Guds nærvær og herlighed været drivkraften i hans liv, fortalte han på sit besøg i Danmark.Da Matt Sorgers mor blev helbredt i en katolsk kirke til et karismatisk helbredelsesmøde, blev hun løftet tre meter tilbage af Helligåndens usynlige kraft…

Matt Sorger tilbringer meget tid i bøn, og hans passion er at se Guds kraft forvandle menneskers liv til frelse, helbredelse og udfrielse

– Det var ellers en stille og rolig katolsk messe. Min mor gik frem for at modtage forbøn fra præsten, som var fyldt med Helligånden, fortæller Matt, da vi møder ham i Kolding.
– Da præsten bad for hende, kom Helligåndens kraft og løftede hende over tre meter tilbage. Hele hendes krop rystede under Helligåndens kraft. Hun troede, at hun var død og var kommet til himlen, for hun havde ingen idé om, hvad der skete. Hun havde aldrig oplevet Helligånden før.
Men da hun rejste sig op, var hun fuldstændig helbredt, fortæller Matt Sorger.
Hele familien tog
imod Jesus
Den uge tog først Matt, derefter hans far og så resten af familien imod Jesus. Morens helbredelse overbeviste dem.
Matt Sorger var kun 14 år.
– Fra det øjeblik var jeg meget sulten efter Gud. Jeg havde altid en længsel efter at komme tættere på Helligånden og pressede på for at få fat på Gud, smiler Matt, som i dag er 33 år og har en verdensomspændende helbredelses- og profetisk tjeneste.
(På side 21 profeterer han og andre om Danmark.)

Dansk event manager

Kim Quistgaard, Herning, rejste i foråret sammen med sin kone Christina og pigerne Josefine og Emma til Long Island, USA, hvor Matt Sorger har sin base. Her arbejder Kim som event manager og arrangerer alle Matts møder.
Matts forældre var også med i Danmark. De sagde for nogle år siden deres job op og arbejder nu fuldtids med Matt.

Var frustreret over Gud

– Som ung bad jeg for mennesker, og intet skete. Jeg blev frustreret, indrømmer Matt, som dog valgte ikke at give op:
– Jeg pressede mere på overfor Gud. Jeg elskede følelsen af Guds nærvær på møderne. Jeg elskede at tilbede Gud. Men når jeg så kom hjem og satte mig på min seng og ville tale med Gud, følte jeg ingenting… Det var bare tørt.
Jeg sagde: Gud, jeg vil have dig her, når jeg er alene, som jeg har dig til møderne i kirken sammen med de andre.
Derfor traf Matt en beslutning. Han fik fat i en lille båndoptager, satte et lovsangsbånd i og begyndte at høre musikken fra kirken under sin personlige bønnetid.
– Jeg sang de samme sange som i kirken, når jeg var alene. Dag efter dag gik jeg ind på mit værelse og lyttede til lovsangsmusikken, og jeg mærkede absolut intet…
Men jeg besluttede stadig at tilbede Gud, selvom jeg ikke følte noget. Dag efter dag, uge efter uge og måned efter måned. Intet.
Nogen mennesker giver op, fordi de ikke føler noget.
Du må ikke give op. Du bliver nødt til at blive ved med at presse på.
Det er, ligesom når du er ved at grave en brønd, hvor der er faldet noget jord i. Du graver og graver, indtil du endelig rammer vandet. Det var det, jeg gjorde.

Gennembrud

Matt Sorger sammen med sine forældre og deres danske venner Kim og Christina Quistgaard

Men fire måneder senere stod jeg i mit rum, og jeg husker det øjeblik, hvor mine hænder var løftet op i tilbedelse, og jeg sang de samme sange, som jeg havde sunget en million gange, og pludselig sker der noget. Jeg kan føle noget over mit hoved åbne sig, og jeg kan føle Guds nærvær komme ned over mit hoved og ned over kroppen.
– Wauw, tænkte jeg.
Jeg var omkring 16 år, da himlen åbnede sig over mig, og Guds herlighed kom ned over mig, og jeg forsvandt ind i hans nærvær – ind i det allerhelligste.
Fra den dag har det været sådan, at bare jeg hviskede navnet Jesus, skete det samme. Jeg kan føle Helligåndens person komme over mig.
Somme tider ville jeg teste Gud. På det tidspunkt var jeg college-studerende og stod og ordnede mit vasketøj.
Jeg tænkte ved mig selv: Helligånd, gad vide, om du vil komme og være med mig nu her i vaskekælderen?
Jeg husker stadig, hvordan vaskemaskinen snurrede. Jeg løftede mine hænder i tilbedelse og sagde ”Jesus”. Og i samme øjeblik kom Helligånden over mig i vaskerummet, og jeg tænkte: Kan Gud endda være i et vaskerum…?
Da gik det op for mig, at i det øjeblik, du løfter dit hjerte op i tilbedelse til Jesus, uanset tidspunkt eller sted, så kommer Helligåndens nærvær.
Det var et stort gennembrud i mit liv som teenager.
Jeg blev ved med at søge Guds nærvær. Jeg søgte ikke en tjeneste. Jeg vidste ikke en gang, at jeg var kaldet til en.
Jeg elskede bare Jesus og ville have mere af hans nærvær. Det var ikke kompliceret. Jeg fortsatte bare med at bruge tid med Helligånden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Folk faldt…

Så gik der nogle år. Jeg var 19 år, og jeg begyndte at bede for folk. Pludselig begyndte folk at falde sammen, når jeg bad for dem, og jeg var overrasket: Hvad er det, der sker?
Andre spurgte: ”Matt, hvorfor falder de?” Jeg svarede: ”Det ved jeg ikke.” Og på det tidspunkt vidste jeg det virkelig ikke. Det chokerede mig første gang, der var en, som faldt, og jeg kiggede bare på min hånd og sagde, ”Wauw, Jesus, that’s cool.”
Jeg begyndte at se Helligåndens kraft røre ved mennesker, og de begyndte at blive helbredt og sat fri fra dæmoner, og de fik et gennembrud af Guds nærvær i deres liv.
– Mennesker bliver helbredt gennem et stærkt møde med Helligånden, siger Matt.
– Bare én berøring af Guds herlighed kan forandre dit liv for altid.
Jeg har set det ske. Jeg har set mennesker gå til rådgivning i årevis. Mennesker, som har været seksuelt misbrugte, og har fået deres liv totalt ødelagt. Når Guds kraft rammer dem, bliver de sat fri, bliver helbredt og fuldstændig forvandlet på et øjeblik. Jeg har set det ske.

Større tjeneste

– Da jeg fulgte Guds kald, blev jeg medpastor i en kirke, hvor jeg var i omkring 5 år.
Men for 4 år siden ændrede Gud tjenesten og sagde:
”Matt, jeg vil sende dig ud i en helbrelses- og profetisk tjeneste. Du skal begynde at rejse rundt og sprede Helligåndens ild.”
Det er svært at få gang i en rejsetjeneste, hvis du ikke kender nogen pastorer eller kirker. Du kan ikke bare selv åbne dørene. Det må Gud gøre.
Men én ting har jeg lært og det er, at salvelsen vil bane vejen for dig. Når det er Guds kald og plan, vil han også sørge for, at det sker.
Pludselig åbnede dørene sig, og folk inviterede os. Guds kraft ramte, og vækkelse brød ud. Mennesker så mirakler. Det var fantastisk. Og jeg var selv mest rystet.

En zone af herlighed

– Når du vokser i Helligåndens nærvær, så sker det, at en zone af Guds herlighed manifesterer sig omkring dig, og den zone kan udvides. Det er derfor, jeg nogen gange ikke behøver at lægge hænder på mennesker. Guds herlighed vokser og bevæger sig ud i rummet og rører ved mennesker længere væk, og nogen gange kan den røre hele forsamlingen på én gang.


Artiklen fortsætter efter annoncen: