Han er Norges største hemmelighed

Da evangelist Aril Edvardsen i sommerferien fejrede guldbryllup med Kari, blev han bl.a. lykønsket af Norges statsminister Jens Stoltenberg fra Arbejderpartiet.

Aril Edvardsen

Også den tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik roser Aril Edvardsen som kristen forkynder og for hans bidrag til dialog og forsoning på tværs af religiøse og politiske skel. Da Bondevik for nylig var i Burundi, spurgte mange, om han kendte Aril Edvardsen.
Begge statsledere kalder Edvardsen en brobygger.
Det er ikke hver dag, en evangelist lykønskes af topledere. Baggrunden er især, at evangelisten fra Sarons Dal har forsøgt at skabe forståelse for den arabiske verden.
Her har han i muslimske lande som f.eks. Pakistan og Sudan fået lov at prædike det kristne budskab og bede for syge på store massemøder.
Den norske bistandsminister fra Arbejderpartiet, Erik Solheim, beskriver Aril Edvardsen som ”en kristen leder, som bidrager til at gøre Jesus stor, en som er optaget af de vigtigste spørgsmål i vor tid; krig, fred, og at børn ikke kan spise sig mætte eller mangler medicin”. Solheim refererer også til oprørsgeneralen i Burundi, som blev omvendt gennem Aril Edvardsens forkyndelse. Han indgik derefter en våbenhvile, blev valgt til præsident og skabte fred i landet.
Præsidenten kom for nylig til Norge som Aril Edvardsens gæst og mødte politikere:
– Det var en fantastisk oplevelse. Det er utroligt, hvad Aril Edvardsen har bidraget til i Burundi, siger Solheim.
Professor Berge Furre fra Universitetet i Oslo sammenligner Aril Edvardsen med en international udgave af Hans Nielsen Hauge, den norske vækkelsesforkynder i begyndelsen af 1800-tallet. Han ser Aril som central i norsk historie, som en mand, der gør Norge større. Og tidligere minister og formand i KrF, Dagfinn Høybråten, siger, at Kari og Aril Edvardsen i deres 50 års ægteskab har skrevet sig ind i norsk missionshistorie.
TV-reporteren Erling Borgen kalder Aril Edvardsens verdensomfattende virksomhed for ”Norges største hemmelighed”. Arbejdet omfatter også bibelskole, 24 timers satellit-tv til arabiske og muslimske lande, samt understøttelse af tusindvis af lokale evangelister i fattige lande. Også i Danmark støtter mange dette arbejde.
Desuden har Edvardsen skrevet en lang række bøger – sidst en stor fire-binds serie ”Solgudens autostrada” med et væld af overraskende arkæologiske fakta om den historiske urtid.
Det mest tankevækkende ved den overvældende anerkendelse af evangelisten fra Sarons Dal er, at den kommer, efter at han er blevet mistænkeliggjort af antikristne kræfter i pressen. Og de toneangivende kirkelige ledere og bevægelser har i årtier skiftevis advaret imod og nedgjort evangelistens voksende karismatiske arbejde. Men nu kommer anerkendelsen.
Henri Nissen.