Har samlet halv million ind til Israel på 14 dage

Den kristne bevægelse Ordet og Israel har på 14 dage indsamlet over en halv million kr. til nødstedte og fattige i Israel.

Torben Mathiesen

Tak, fordi I giver os mulighed for at hjælpe Israel nu, står der på et af de mange girokort, vi har modtaget, fortæller landssekretær Torben Mathiesen.
– Den store opbakning om indsamlingen vidner om, at mange danske kristne har forståelse for den særlig vanskelige situation, Israel befinder sig i netop nu. Medierne har fokuseret på nøden i Libanon. Det er godt, at de civile i Libanon får hjælp. Men også i Israel er behovet for hjælp stort. Ikke mindst blandt de fattigste. Det er her, vi gerne vil hjælpe, siger Torben Mathiesen.
Særindsamlingen til fattige og nødstedte – som oprindeligt var planlagt til efteråret – blev fremskyndet for at imødekomme et akut behov for hjælp pga af krigen mod Hizbollah. Pengene vil gå til fattige i Nordisrael, der er blevet hårdt ramt af krigen, samt til bevægelsens sociale arbejde med bl.a. et suppekøkken i Jerusalem.
Schwartz