Libanons kristne beder for fred

Den 4. august blev det kristne Sat-7 tvunget til at lukke sit studie i Beirut, fordi veje og broer selv i kristne områder var blevet angrebet og ødelagt og forhindrede medarbejderne i at nå frem, fortæller direktør Terry Ascott.

Sat-7s rapporterer fra det krigshærgede Libanon

– Men senere er vores studie blevet genåbnet, og vore libanesiske producere, fotografer, redaktører og oplæsere arbejder hårdt på at gøre klar både til de ordinære Sat-7 programmer og til reportager om, hvordan kristne reagerer på den krise, som de lever midt i.
Siden krigen begyndte har Sat-7 hver uge sendt direkte programmer om situationen – set ud fra et kristent perspektiv.
Kristne libanesiske ledere har besøgt studiet og er blevet bedt om at kommentere direkte, ikke på den politiske situation, men på de dybere liggende årsager til den.

Pastor Dr. Paul Haidostian, formand for Haigazian Universitetet siger:
– Folk i Libanon er chokerede. Vi har gennemlevet dette før. Og vi ved, at alle disse onde ting – krig og ødelæggelse – grundlæggende er en følge af synd, fordi mennesker lever borte fra Gud. Hver eneste dag søger vi at leve i Guds nåde, for i hans nåde er det muligt at have fred, selv i en krigssituation.
Fader Toni Khadra fra Det Katolske Presseforbund siger:
– Vi må bekende, at folk i vores land ofte behandler andre umenneskeligt. Vi er i krig, ikke fordi vi ikke har fred, men fordi vi ikke respekterer hinanden. Vi må være i dialog, fordi alle er skabt i Guds billede. Flygtninge har nogle basale behov, men de har brug for mere kontakt. Mange føler sig overset og forladt.
Pastor Joseph Najm, præst og vejleder siger:
– Det er en meget vanskelig tid, og vi må huske, at i Guds ord advares vi om, at vi vil møde vanskeligheder. Men i sådanne tider kan troen blive vort værn. Vi må huske på trosheltene som Josef, Daniel og Job. Deres beretninger er med i Bibelen for at styrke og opmuntre os.

Kristent hjælpearbejde

SAT-7 har også udsendt reportager, som viser det hjælpearbejde, der udføres af kristne grupper som World Vision og Caritas. De fortæller om kristne tilflugtssteder som f.eks. en baptist skole, som har taget imod mere end 500 flygtninge, og andre centre, som uddeler mad og medicinsk hjælp til flygtninge. For første gang har SAT-7 også bragt direkte indslag fra seere. Mange har ringet ind for at sige, at de bad for situationen og for SAT-7.

Bed for en våbenhvile!

Sat-7s direktør Terry Ascott kommer til Danmark om en uge i forbindelse med Sudanmissionens årsmøde

– Vores team ønsker, at I indtrængende vil bede om en våbenhvile og en bedring af situationen for de mange civile ud over regionen, som er fanget af konflikten, siger Terry Ascott.
– Ærligt talt ved vi ikke, hvor længe vi vil være i stand til at fortsætte med at sende programmer fra Libanon. Vi har snart ikke mere brændstof, og vore medarbejdere overvejer at flygte, hvis det er muligt.
Henri