Livsglæde og fællesskab

”Det grå guld” generationen var samlet på sommerhøjskole ved Sejerøbugten til kristent fællesskab med indhold for ånd, sjæl og legemeMetodistkirkens sommerhøjskole på Solborgen ved Sejerøbugten løb af stabelen i sidste uge.

Naturvandring er et af tilbuddene på Metodistkirkens sommerhøjskole på Solborgen ved Sejerøbugten

Det var et udsolgt hold med 69 tilmeldte, som mødtes i det skønne Odsherred. Aldersgruppen spændte fra de 60 og til op over de 90 år.
Temaet var livsglæde og fællesskab. Programmet var meget varieret med indhold til ånd, sjæl og legeme. Blandt andet bibeltimer, foredrag, kor, naturvandring, kreative aktiviteter og masser af afslapning.
Det danske sommervejr har været trofast i år, og det gav højskoledeltagerne rig mulighed for at benytte den nærliggende strand. Mange var ude at bade.
Blandt talerne i ugen var Bjarne Nielsen Brovst, forstander på Rude Pensionisthøjskole. Han fortalte om livsglædens øjeblikke.
Fortælleren Birgitte Arendt genfortalte Selma Lagerlöfs fortryllende historie, Kejseren af Portugalien
Og tidligere amtsborgmester og formand for Etisk Råd, Erling Tiedemann, tog tilhørende med ned i Vatikanets kældre og fortalte om, hvad de gemte.
Derudover var der arrangeret udflugt til Andelslandsbyen Nyvang. Her fik højskolegæsterne mulighed for at se, høre og lugte sig frem i de gamle bygninger. Og som noget helt særligt fik ”det grå guld” generationen mulighed for at gensmage en kop Rich’s. For læsere, der ikke er fra krigens tid, er Rich’s et kendt mærke for erstatningskaffe.
Schwartz