Jubelfest i en krigssituation

Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem holdt 25 års jubilæum i København i weekendenMere end 200 var samlet, da Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalems (ICEJ) danske afdeling fejrede 25 års jubilæum i Bethesda i København lørdag.

Violinist S. Popov spillede kendte israelske musikstykker. Foto Alex Walin

Det skete i skyggen af de aktuelle begivenheder. En række taler blev kædet sammen af familien Popov. Violinist S. Popov spillede kendte israelske musikstykker og Helena Popov samt datteren Elisabeth dansede ballet. Alle sang spontant med på ’Shalom Alechrim’.
Timothy King fra Ambassaden i Jerusalem fortalte om de første 25 år og hvad Ambassaden betyder for Israel. Den har medvirket til at opmuntre, bl.a. har man støttet træplantninger. To skove på hver 50.000 træer samt 13 lunde. Det er vigtigt at plante træer, da 60% af Israel er ørken. En af de store udfordringer har været at bringe jøder hjem til Israel fra Rusland. Til Løvhyttefesten samler den hvert år ca. 4.000 kristne deltagere.
Alle 55 ansatte fra Ambassaden har travlt med at hjælpe Israel i den nuværende krise. Mange flygter fra raketregnen i nord, til Jerusalem. En del af dem er kristne fra Libanon, der har slået sig ned i Nordisrael af frygt for Hizbollah.
Blandt talerne var også tidl. MF for Kristendemokraterne, Tove Videbæk, som fortalte om EU’s politik over for Israel, og formanden for ICEJ´s norske afdeling, Leif Wellerup.
Tekst og foto: Hanna og Alex Wallin,
Bjarne Nederby Jessen