Ny baby-bibel fra Gyldendal

Gyldendal har udgivet en ny bibel til de mindste, en pegebibel af svenske Lars Steiner. I klare farver og med meget enkle udtryk får barnet en introduktion til personer, dyr og ting fra Bibelens univers.
Man kunne fristes til at tænke, at det måtte være ligegyldigt for barnet, hvilke ting det fik lov til at pege på. Men hos en kristen familie ligger der ofte et ønske om at introducere kristne begreber for de små i en tidlig alder. Og her er denne pegebibel lige på sin plads.
Det, der gør denne pegebibel til noget særligt frem for andre kristne pegebøger, er, at der også er indlagt små hints til de voksne. Øverst på siden er der en lille henvisning til det skriftsted i Bibelen, som tegningen henviser til.
På den måde kan det enkle visuelle sprog minde de voksne læsere om beretninger som skabelsen, syndefaldet, Babelstårnet, de ti plager, Moseloven, Jesu fødsel, bespisningsunderne, det mistede får og Jesu død.
Som voksen børnebogsoplæser finder jeg denne bog befriende. Hvor man til børn i 3-6 års alderen normalt får serveret sandhederne i en glansbilled-indpakning, er tegningerne her enkle, naturlige og krydret med et tilpas mål humor.
Og hos babyerne? Ja, her er der også tilfredshed. Da jeg præsenterede bogen for min ti måneder gamle datter, var reaktionen prompte:
– Aaah dii? (dansk: Hvad er det?), sagde hun, mens hun med en yderst målrettet bevægelse placerede en tilsavlet pegefinger midt på tegningen af Adam og Eva.

Lars Steiner:
Pegebibel
22 sider • 99 kr.
Gyldendal