Debat

Endelig sommer på DR
Efter mange års trivielle genudsendelser har DR endelig forstået lytterne og seernes ønsker.
Sol, vand, latter, god musik og underholdning er alle ingredienser i DR’s sommerprogrammer for hele familien.
Sommertid med Jens Blauenfeldt på besøg i Knuthenborg Safaripark og Legoland var meget underholdende. Man kunne næsten mærke studieværtens bankende hjerte, da han skulle lege med løver og lave figurer til Legoland.
Sommerzonen med Michael Carøe er på besøg i flere store byer. Musik fra jazz til pop på scenen samt gode og spændende opskrifter leveret af to af byens kokke. Horsens var heldig at leve op til kriterierne om at være en by.
SommerSummarum får smilet frem hos børn og deres familier både i og udenfor skærmen. Sjove konkurrencer og interviews er godt anført af Nicolai og Iben.
Også på radiosiden er der spændende ting på programmet.
I Mennesker og medier på P1 er det sjovt at høre de forskellige måder at udtrykke sig på blandt de to generationer af mediefolk i studiet, sidst kommunikationschef i DSB, journalist Anna Vinding, og hendes søn Bjarke Myrthu, udviklingschef i Magnum Photo i New York. Studievært Lasse Jensen får ikke bare forskellighederne frem hos gæsterne i studiet, men også enigheden om de grundlæggende værdier i journalistikken.
Stort tillykke til DR, I er på rette kurs.
Birgit Brammer, KLF
Gravløkke 53
6372 Bylderup-Bov

Der findes kun én Gud
I Udfordringen 28.6.06 skriver Anders Bruun Laursen, ”at islam og kristendom er religiøse rivaler, som ikke har samme Gud”. Efter mine begreber er der kun én Gud, men vi har forskellige veje til Ham.
Som kristne må vi henholde os til Bibelens ord, der klart siger, at vejen til Gud går gennem Jesus Kristus. Paulus siger klart i 1. Tim. 2.5: ”Thi der er kun en Gud og kun en mellemmand imellem Gud og mennesker: mennesket Jesus Kristus.”
Når muslimer beder til Allah, er det så ”vores” Gud. Nej, for de er på den forkerte vej. Koranen leder nemlig ikke til Jesu Kristi Fader, og derfor kalder de forgæves ud i det tomme rum. Der er kun én Gud, men der er også kun én vej – Jesus Kristus!
Videre skriver ABL, at en dansk biskop i Flensborg avis mener at ville afskaffe 1. budet af de 10 bud : Du skal ikke have andre Guder. Det er dybt bekymrende al den stund, at biskoppen må have ”glemt” sin Luther-lærdom. Luther siger bl.a. i sin kommentar til dette bud: ”- tag dig i agt og lad mig alene være din Gud og søg dig aldrig nogen anden.” (W.A. 30I, 133). Biskoppens ønske ligner påfaldende et knæfald for islam.
Aase Clausen
Toftevej 4, II. th.
4700 Næstved