Ruth tager til Irak

– Det er en udfordring, siger Ruth. Hun skifter nu jobbet som pædagog ud med et lederjob på KFUMs soldaterhjem i Camp Danevang i det krigshærgede Irak.53-årige Ruth Brik Christensen fra Fasterholt skifter jobbet som pædagog ud med at være leder af KFUMs soldaterhjem i Irak, ansat af KFUMs Soldatermission.

Ruth ser frem til mange gode samtaler med de udsendte danske soldater i Irak

– Det er et brændpunkt i Irak. Men når 555 danske soldater tør vove det, så tør jeg også. Min opgave bliver at være en god samtalepartner i den danske lejr Camp Danevang, at lave litervis af kaffe og bage kager, siger Ruth.
Hun har været enke siden 1991, men efterlader to voksne døtre, der ifølge Ruth synes, det er fint, at deres mor tager af sted.
Hendes nye arbejdsplads består af et par containere, og det i sig selv er en udfordring at få til at fungere.
Soldaterhjemmet, eller ”Kuffen” i daglig tale, er et tilbud til soldaterne. Et hyggeligt fristed, hvor de kan slappe af og bare være. Som i et hjem.
Ruth har arbejdet med mennesker hele sit voksenliv. I 1969 arbejdede hun på KFUMs Soldaterhjem i Haderslev, men det er så længe siden, at hun knap kan huske, hvad hun lavede.
Hun er uddannet pædagog og diakon og har de sidste fem år arbejdet på et bosted i Hammerum.
– Det er ikke en opgave med ”sødbrød og smatøl”, som hun siger på jysk, men så var det heller ikke en opgave for Ruth. For hun vil have et job, der rykker.
Derfor ser hun også frem til samtaler med soldaterne og glæder sig til at holde den daglige andagt. For hende betyder kristendom og kristentro det personlige livsgrundlag, der er udgangspunkt for en travl hverdag.
I juni tog hun en reduceret version af den militære grunduddannelse for at være forberedt på lidt af hvert. Bl.a. skal hun også i uniform dernede i det urolige Irak.
Schwartz