Kosovo bliver én lang lejrskole

Når det ringer ind til skoleåret 2006/2007, begynder en ny hverdag for lærerparret Kirsten Jakobsen og Poul-Erik Brokop fra Særslev på Fyn.

Kirsten Jakobsen og Poul-Erik Brokop fra Særslev på Fyn er ansat af KFUMs Soldatermission og skal til Kososvo.

De skifter klasseværelset ud med soldaterhjemmet i Kosovo, hvor de skal skabe ægte dansk hygge for de udsendte danske soldater.
Som ledere af soldaterhjemmet kommer de til at arbejde inde i hjertet af den danske lejr Camp Olaf Rye. Parret er ansat af KFUMs Soldatermission i Danmark.
Kirsten Jakobsen har fået lidt militær grunduddannelse inden afrejsen den 15. august. Hun regner også med, at hendes erfaringer som hustru og mor til udsendte soldater er gode at have med. Hun ved, hvordan det føles.
– Jeg synes, vi er godt rustede til at tage ud. For mig har kirken og kristne holdninger altid været en del af mit liv. Vi tager derud for at stå til rådighed som medmennesker.
For Poul-Erik er armygrønne uniformer ikke fremmede. Han er soldat af reserven, og derfor har der altid hængt uniformer i hjemmet i Særslev. Han var med det første hold danske soldater, der blev udsendt til Kroatien. Poul-Erik glæder sig til at hygge om soldaterne.
– Vi ser opholdet i Kosovo som én lang lejrskole. Vi er på, fra vi ankommer, og så er det jo et hjem, vi skal have til at fungere, siger Poul-Erik.
Schwartz