250 ledere i Randers

Forandring er vejen til vækstI år var temaet for den engelsksprogede kristne lederkonference på Hotel Scandic i Randers ”The Growth Factor”.

Geoff Woodward var hovedtaler i Randers

Det er fjerde gang, at Scott Wilson, leder af Institute for Creativity, Leadership and Management (ICLM), arrangerer konferencen. Hovedtaler var australske Geoff Woodward. Han er pastor i Metro Church, Perth, Australien, som rummer over 750 medlemmer.
De 250 deltagere på konferencen var folk fra ind- og udland., bl.a. Sverige, Norge, England, Skotland og Estland. En kirke havde taget 27 med og andre havde 10 eller flere med på konferencen for at få ny inspiration og gode ideer.
– Fornyelse af tankegangen og kulturen i kirkerne er afgørende for at skabe et sundt miljø, som tiltrækker mennesker og dermed skaber vækst i kirkerne, slog Geoff Woodward fast.
Humor og selvironi er blandt ingredienserne, når Geoff Woodward taler. Det gav god respons og høj latter fra tilhørerne som nikkede genkendende til hans pointer:
– Er folk i Danmark glade givere eller hvad tænker de, når det er tid til kollekt. Tænker de, ”ej, hvor ærgerligt jeg glemte at få min 100 kroneseddel vekslet?” Eller elsker de kirken og er stolte af at være med til at give?.
– Kan folk finde ud af at stå til regnskab overfor hinanden i kirken, og sige tak fordi du hjalp mig med at erkende mit problem, eller forlader de kirken og finder en anden, ligeså snart nogen begynder at påtale deres problem?

Forandring er
kirkens opgave

Geoff Woodward oplever, at en hel ny mentalitet er begyndt at manifestere sig.
– Det er en mentalitet, hvor folk siger, vi behøver ikke blive ved med at gøre, hvad vi altid har gjort, siger han. Vi kan opdage en ny måde at hjælpe mennesker på, som stadig er autentisk og bevarer integriteten i forhold til evangeliet. Det er stadig bibelbaseret og bygget på et solidt fundament, men det kan nå mennesker, i det 21. århundrede.
– Der er meget frustration i danske kirker og især mange unge føler sig frustreret. Hvordan får kirkerne fat i de unge?
– Jeg tror på, at unge er desperate efter Gud. Jeg tror ikke, de har givet op i forhold til Gud. De tror på Gud. De er bare holdt op med at tro på kirken.
Vi må komme ud over alle de dårlige undskyldninger. I Australien venter mange ledere bare på, at mennesker braser ind ad døren. Men kirken må forandre sig.
For mig personligt var det en stor forandring at se i øjnene, at noget af det som jeg gjorde og kunne lide, ikke rørte ved de mennesker, som jeg gerne ville nå og derfor måtte jeg ændre det, siger Geoff Woodward.