GPS-system i mediehavet

KLF, Kirke & Medier vil gerne være et åndeligt GPS-system i mediehavetPå KLF, Kirke & Mediers landsmøde i weekenden satte de 260 fremmødte medlemmer nye mål for arbejdet.

Journalist Anders Laugesen (tv) fik KLF, Kirke & Medier hæderslegat af landformand Lars Peter Melchiorsen. ( foto: Ole Blume).

Én af visionerne er at tilbyde danskerne flere værktøjer til at bruge de mange medier bedst muligt, uanset om man er barn, ung, ældre eller en familie. KLF, Kirke & Medier vil guide via familiekonsulenter, dokumentation, analyse af programmer og kampagner om f.eks. medie-etik.
– Vi skal være et åndeligt GPS system i mediehavet, sagde landsformand Lars Peter Melchiorsen, der samtidigt understregede vigtigheden af, at et sådant system er tydeligt og skelneligt fra andre systemer.
– Selv om samfundet har undergået voldsomme ændringer gennem de 80 år foreningen har eksisteret, så er der stadig ting i foreningens arbejde, der står fast: arbejdet for at det kristne evangelium og at kristne menneskers liv og tro må finde plads i landsdækkende mediers tilbud, slog landsformanden fast.

Princip og medier

KLF, Kirke & Mediers ønskeseddel har været lang i de 80 år, og nogle gange med mindre realistiske ønsker. I hvert fald i første omgang. Resultaterne er kommet efterhånden.
Lars Peter Melchiorsen understregede to grundlæggende principper i public service virksomhed: Dels mediernes redaktionelle frihed i produktion og programlægning, dels brugernes ret til programkritik.
– Det afgørende er ordets magt gennem solid dokumentation og argumenternes styrke. Her er der tre vigtige grundbegreber: saglighed i dialogen, lydhørhed over for medlemmerne og tydelighed i formidlingen, sagde landsformanden. Han glædede sig over et comeback til lytter- og seerorganisationerne i det nye medieforlig, som bl.a. atter giver dem sæde i Radio- og TV-nævnet.

80, frisk og frejdig

Selv om KLF, Kirke & Medier fejrede 80 år på landsmødet, valgtes en landsstyrelse med en gennemsnitsalder på omkring 45 år. Topscorer ved valget blev 35-årige Anna Kirstine Varst fra Vejle. Ny i forretningsudvalget er desuden 45-årige Birgit Brammer fra Bylderup Bov, der bliver første kvinde i topledelsen i nyere tid.

Lasse Jensen:
Der er brug for jer

Journalist gennem 41 år, Lasse Jensen, holdt festtalen.
Til daglig producerer han programmet ”Mennesker og medier” på radioens P1, hvor KLFs landsformand i øvrigt deltog for nylig.
Lasse Jensen mener, at ” der i dag mere end nogen sinde er brug for sådan nogen som jer. Nogen der er debatskabende.
I en tid, hvor etikken i medierne er under pres, er det vigtigt at have en forening med holdninger”.

Legat til Laugesen

Journalist Anders Laugesen, der er medarbejder ved DR, modtog KLF, Kirke & Mediers hæderslegat. Han får legatet som tak for gode udsendelser om kirke og tro på DR.
– En særlig kvalitet ved Anders Laugesens formidling er hans globale perspektiv fra hans mange rejser, hvor han bringer et frisk pust ind i dansk kirke- og samfundsliv, som så ofte er provinsielt og snæversynet, når det gælder religion, tro og kirke, lød det i indstillingen.