God børnebog om børn i Cambodja

Mange børn i verden mangler den tryghed og de mest nødvendige ting, der er en selvfølge for danske børn. I Hvorfor smiler Main møder vi i ti små „kærlighedshistorier“ fra det virkelige liv børn i Phnom Penh i Cambodja, hvis forældre har AIDS eller allerede er døde af AIDS.På ganske få sider fornemmer vi, hvordan hver af disse børn har det midt i deres fattigdom og fornedrelse i en verden, hvor kristne missionærer tager sig af dem.
Det er rørende og tankevækkende historier, skrevet af missionærerne Annelise Clau-sen og Lene Christoffersen. De fortæller om disse børns hårde liv i en anderledes og barsk verden end den, vi kender. For Main, Map, Thjaa og de andre børn i bogen er mad, et bad, tøj og en seng at sove i ingen selvfølge. Heller ikke at mor og far tager sig af dem.
Det er en rigtig god lille bog, som jeg vil glæde mig til at læse højt for nogle af mine børnebørn, og jeg kan varmt anbefale andre at læse den højt for børn i 7-12 års alderen. Danske børn har godt af at få noget mere at vide om, hvordan andre børn i verden lever, og at der er missionærer, der søger at gøre disse børns hverdag tålelig og fortælle dem om Jesus.
Bjarne Nederby Jessen

Annelise Clausen og Lene Christoffersen:
Hvorfor smiler Main
56 sider, 48 kr.
LogosMedia