Kirke med endnu en mulighed

Sangeren Michael W. Smith har hovedrolle i kontrastfyldt spillefilm om en „sort“ kirke, der går ind i kampe for overlevelse.Filmen om kirken The Second Chance er lidt længe om at komme i gang, men man får da noget ud af at se den til ende.Historien om den hvide præst Ethan Jenkins, der bliver konfronteret med en sort præst, Jake Sanders, er en kontrastfyldt historie.
Ethan, der spilles af en af de helt store på den kristne musikscene, Michael W. Smith, står – ikke overraskende – i en tjeneste som sanger og musiker i en kirke, The Rock, der ikke mangler penge. Da han tilsyneladende er blevet en lidt for stor succes, vælger kirkens ledelse at „udstationere“ ham i en kirke i et sort kvarter med store problemer, bl.a. med narkotika. Ethan tvinges dermed til at samarbejde med Jake, og de fordomme, de møder hinanden med, også over for deres forskellige måder at være præst på, driver historien frem mod et klimaks – og en forløsning.
Filmen siger os noget om, at det ikke er nok at være ordets hører, at man også skal være dets gører; at man må være ægte i sin tro og ikke bare tragte efter „applaus“; at man også må elske dem, man ikke bryder sig om; og at penge ikke, nej, aldrig er nok …!
Historien fortælles langsomt, og jeg må desværre vedgå, at jeg kedede mig undervejs. Men det kan svare sig at holde ud til enden og dermed få dens budskab med.
En anmelder på IMDb refererer til Mel Gibson, der skulle have talt om den „forbandelse“, der hviler over „kristne“ film, og om, hvor dårlige de derfor er – og anmelderen skriver så: „Jeg tror, The Second Chance endelig har brudt forbandelsen.“
Den kan muligvis kaldes ”et kvalificeret bud” på en god kristen film, men der er et stykke endnu, før man kan tale om (stor) filmkunst, og filmen vil formentlig først og fremmest kunne sælge pga. Michael W. Smith, der også har skrevet musikken til den.
Dvd’en byder desuden på div. ekstramateriale – det meste af det er et kik værd.
NJV

The Second Chance
103 min.
199,95 kr.
Lohse Movie