Lærer verdens børn bibelvers

Larry Fowler er leder for over 16.000 kristne børneklubber på verdensplan. I denne weekend er han hovedtaler på Børnemedarbejderkonferencen i Odense.

Larry Fowler

Uge efter uge samles børn over hele verden til søndagsskole eller i en kristen børneklub. Også i Danmark bruger kirker og missionsforeninger mange ressourcer på at videregive det kristne budskab til den nye generation. I denne weekend samles så et bredt udsnit af landets børnemedarbejdere til en fælleskirkelig konference i Odense for at dygtiggøre sig.
En af dem, der skal give inspiration fra sig, er Larry Fowler, der er leder af den amerikanske organisation Awana.

Lærer bibelvers udenad

Som de fleste organisationer, der arbejder med kristent børnearbejde, har Awana udviklet mange undervisnings- og inspirationsmaterialer. Selv har Larry Fowler udarbejdet kristne lærebøger til teenagere. Men helt grundlæggende er Awanas virke kendetegnet ved det store fokus, der lægges på at lære bibelvers udenad.
Larry Fowler har på dette punkt ikke holdt sig tilbage. På linie med børn og ledere i børneklubberne har han personligt taget udfordringen op og arbejder hele tiden på at lære bibelvers udenad.

Vi overser børnene

Men for Larry Fowler handler det ikke bare om udenadslære. Han har lagt sig i selen for at udfordre kirkeledere i USA og på verdensplan med et budskab om, hvor vigtigt det er at børnene hører Bibelens budskab, allerede mens de er små.
I sin bog ”Rock-Solid Children’s Ministry” skriver han: – Nogle gange ser man kun på børnenes fremtidige værdi. Men for Jesus var børnene værdifulde her og nu, og han gav dem sin fulde opmærksomhed og kærlighed.

Livet skiller ved 12 år

Han mener særligt, at man overser den store åbenhed, der er hos børn under 12 år.
– Der er en særlig gunstig tid, som mange ikke er opmærksomme på. Den findes fra alderen fire-fem år til tolv år. I det tidsrum vil næsten enhver person på jordens overflade være mest åben og mest modtagelig for evangeliet om Jesus Kristus. Men når en person når 12-13-års-alderen, vil denne gunstige periode begynde at tage af, siger Larry Fowler i sin bog.
Larry Fowler oplevede selv, at han i 13-års alderen nåede til en skillevej. Han var vokset op på landet i et tyndt befolket område af staten Arkansas. Der var ikke mange legekammerater, men hver sommer tog han på kristen sommerlejr. Og som blot 13-årig var han overbevist om, at resten af hans liv skulle handle om at fortælle andre børn om kristendommen.

Leder for 1,2 mio. børn

Siden 1979 har Larry Fowler været fuldtidsansat i Awana, hvis koncept i dag bruges i 12.000 kirker i USA og yderligere 4.000 kirker i over 100 lande. Totalt anslår man, at arbejdet berører over 1,2 millioner børn.
– Det er nok til at fylde 20 fodboldstadioner, hvis børnene stod side om side. Men antallet af børn, der ikke har hørt det kristne budskab, er endnu større, forklarer Larry Fowler.
Det er blandt andet denne nød, han på fredag til søndag vil forsøge at sprede til danske børnemedarbejdere.
Michael Bobjerg