Ny frikirke i Århus

Søndag den 17. september starter frikirken UNIC deres tredje kirke op i Danmark. Det sker i Århus, hvor kirken er målrettet unge og børnfamilier.Igennem de sidste 3 år har Frikirken UNIC holdt foredrag og studiemøder i Århus, men nu starter de en kirke.

Seniorpastor Eik Bidstrup for UNIC kirkerne

Frikirken UNIC har sit udspring i vestjylland med pastor Kezia og Eik Bidstrup i spidsen. Efter tre år med foredrag og studiemøder i Århus føler de nu, at tiden er inde til at tage skridtet fuldt ud og holde offentlige gudstjenester målrettet mod den unge generation, som de gerne vil nå.
– UNIC er en ung kirke, hvor langt de fleste er mellem 0 og 35 år, siger Eik Bidstrup Seniorpastor for UNIC kirkerne.
– Vi retter vores aktiviteter mod unge og børnefamilier, fordi vi tror, at Danmarks børn og unge er kirkernes fremtid. Vi tror ikke, at vi skal komme til Århus for at lære de andre kirker noget, men vi ønsker i ydmyghed at være en positiv medspiller. Vi ønsker at nå mennesker, som endnu ikke kender Kristus og velsigne alle andre kirker i byen, siger Eik Bidstrup.
Hele arbejdet med kirken i Århus blev egentligt startet af en flok unge fra kirken i Skjern, som flyttede til storbyen for at studere.
– De har igennem de sidste år ”pendlet” til Skjern om søndagen for at gå i kirke – en tur på 125 km, siger Eik Bidstrup.

Kirke i DGI-huset

UNIC har valgt at placere deres gudstjenester på et af de centrale nye ”trendy” steder i Århus, nemlig DGI-huset, lige ved siden af Bruuns Galleri. – Her er der et væld af aktiviteter for de aktive århusianere. Vi opfordrer også enhver som besøger kirkens møder at gøre brug af de spændende faciliteter DGI-huset ellers byder på, siger Eik Bidstrup.
Efter gudstjenesten er der åbent i husets cafe, hvor kirken holder ”24/7” ved et af bordene i cafeen. 24/7 er et introduktions og samtale kursus om den kristne tro for dem, der er interesseret i Gud eller lige er blevet en kristen.
Schwartz