Bogtema
Nyt forlag har udgivet syv bøger på et halvt år

Inger og Asbjørn Kristiansen satser på endnu tre bøger inden jul.På kun et halvt år er det lykkedes et helt nyt kristent forlag at slå igennem. Det er Forlaget Alstrup i Hammel udenfor Århus.Forlaget har på et halvt år udgivet syv bøger.
– Inden jul regner vi med at udgive tre bøger mere, fortæller Asbjørn Kristiansen, som sammen med sin kone Inger står bag det nye forlag.
– Det bliver bl.a. en andagtsbog af Billy Graham og en bog af Oral Roberts.

Flyvende start

Forlaget Alstrup fik en flyvende start i forbindelse med Benny Hinn-kampagnen i Forum i København den 28.-30. april og igen den 23. august.
Benny Hinn kommer igen til Danmark i 2007, og dermed er der skabt endnu en mulighed for Alstrup.
Forlaget udgav nemlig som det første nogle af Benny Hinns bøger, og de blev solgt som varmt brød i Forum.
– Salget var langt over forventning, og det gav os naturligvis en god start, fortæller Asbjørn Kristiansen, der selv var koordinator af Benny Hinn-kampagnen.
Forlaget forhandler også den dvd, der blev lavet fra kampagnen i København, samt en dvd fra Benny Hinns kampagne i Indien, hvor 7,5 millioner indere deltog.

Læremester fra Norge

De nybagte forlæggere har dog også fået gode råd af en garvet forlægger, afslører Asbjørn Kristiansen:
– Vi har en vældig god læremester i Svein Andersen fra Hermon Forlag i Norge. Svein er en gammel bekendt af os.
Han kommer også snart på besøg for at lære os, hvordan vi skal sælge andre bøger end de allermest kendte.
Hermon Forlag er et af de mest succesrige i Norge. Omsætningen er på omkring 25 millioner kroner.

Karismatiske bøger

Alstrup har med Benny Hinn og flere andre kendte amerikanske forkyndere satset på at formidle karismatiske forkyndere til det danske marked. Efter at pinsekirkernes forlag Royal og flere andre frikirkeforlag har måttet opgive, har forlaget Scandinavia været næsten ene om at formidle den slags bøger.
Men det er ikke så meget den karismatiske profil, som det er ”bøger, der kan hjælpe folk”, som Alstrup satser på.
– Det skal være bøger, som er Jesus-centrerede, og som kan hjælpe mennesker med deres liv. F.eks. bøger af Joyce Meier, som vi allerede har udgivet en bog med, nemlig ”Afhængig af anerkendelse”. Og der kommer endnu en i det nye år.
John Bevere er en anden forkynder, som vi også har udgivet en bog med – ”Hvordan skal man reagere, når man føler sig dårligt behandlet?”
Der kommer endnu en bog af ham i det nye år, lover Asbjørn Kristiansen. Han nævner også i flæng kendte navne fra de kristne satellitkanaler som Paula White og Oral Roberts, hvis bøger Alstrup vil udgive.
– Vil I også udgive danske forfatteres bøger?
– Jo, det kommer vi helt sikkert til, mener Asbjørn.
– Vi har kontakt til flere danske forkyndere, og vi har for øjeblikket liggende et fuldt færdigt manuskript af en dansker, som vi håber at udgive.
Inger og Asbjørn Kristiansen står i øvrigt for Kristent Kursus- og Konferencecenter, som er en organisation, der stammer fra deres tid som højskoleforstandere i Brande.
Inger er oprindelig pædagog, mens Asbjørn er sælger.
De har tidligere også arbejdet som præstepar i en frikirke i Frederikshavn.
Ved siden af at udgive ca. 10 bøger om året vil parret også arrangere møder og konferencer i Danmark. Ud over Benny Hinn regner de således med at holde en konference i det nye år med en engelsk profet, Sharon Stone (ikke skuespilleren).
Bøgerne sælges især fra forlagets egen hjemmeside – forlagetalstrup.dk – og på møder rundt om i landet.