Var klovn for Jesus

En drøm om at lave kristent cirkus for børn gik i opfyldelse, da 19-årige Hannah Mortensen i sommers var i Brasilien.

Klovnen Brasil (Hanna) sammen med nogle af de børn cirkusset optrådte for, i Brasilien

De brasilianske børn sidder forventningsfuldt og venter. Så kommer klovnen ind i manegen, cyklende på sin ethjulede cykel. I glæden over forestillingen tænker de slet ikke over, at der bag klovneansigtet gemmer sig en pige fra Danmark.
Navnet er Hannah Mortensen, hun er 19 år og bor i Dianalund på Sjælland. I sommers var hun 6 uger i Brasilien. Målet var at opfylde en drøm.
– For tre år siden, da jeg var på bibelskolen Masters Commission, oplevede jeg, at Gud kaldte mig til børnearbejde, og gav mig en drøm om at lave et cirkus, fortæller Hannah Mortensen.
Hannah vidste ikke, hvor hun skulle starte, men begyndte at øve sig på at køre på ethjulet cykel.

Alt tilrettelagt

Da hun et år senere var til et møde i Stenlille Frikirke, hvor hendes familie kommer, blev døren til drømmen pludselig slået op på vid gab.
Her mødte hun Kirsten Solveig Larsen, som er missionær blandt børn i Brasilien.
– Da fandt jeg ud af, at hun allerede havde et cirkus for børn, og så besluttede jeg at tage ned for at hjælpe hende, fortæller Hannah.
Da Hannah så mødte op i den nordbrasilianske by Macapa, blev hun indlemmet i cirkustruppen. Til hendes store overraskelse skulle hun køre på ethjulet cykel.
– Jeg fandt ud af, at i dette cirkus bruger de meget cykler. Jeg følte, at det hele var lagt til rette fra Guds side før jeg kendte til det, siger Hannah, og glæder sig over de timer på bibelskolen, hvor hun øvede sig i smug.

Klovneri fortæller om Jesus

Efter en tur, der gik med bus, og også i ladet på en lastbil er Hannah med ude på cirkusturnéen, der skal vare 8-9 dage. Det første hun fascineres over, er børnenes begejstring.
– Jeg glemmer ikke hvor forventningsfulde og glade de var, når vi sagde klovne og frie entre, fortæller Hannah.
– Vi brugte meget dans og drama og jonglering og havde et stykke, hvor to klovne efterlignede hinanden. Vi fortalte børnene om, at det er vigtigt hvor man går hen, fordi de gerninger man gør følger en bagefter. Vi fik det hele peget hen på det med Gud og Jesus, fortæller Hannah.
Det er tydeligt at mærke på Hannah, at det er den del med at fortælle børnene om Jesus, der har fået hende til at rejse til den anden side af jordkloden.

10-årig blev missionær

Selv om hun ikke taler eller forstår portugisisk, oplevede hun en god kommunikation med børnene.
– Det var ikke så meget når jeg optrådte. Men mere når vi sad nede mellem børnene. De var bare draget til én som lim. Sproget var ingen barriere overhovedet, siger Hannah.
I andre situationer, havde hun en tolk, som kunne hjælpe hende med at fortælle det, hun gerne ville have sagt. For hun ville så gerne fortælle børnene om Jesus.
– En aften kom der tre børn og satte sig ved siden af mig. Jeg prøvede at spørge på dårligt portugisisk, om de havde forstået det med Jesus. Jeg kunne ikke sige det, men min oversætter oversatte det. De tre piger valgte at tro på Jesus den aften.
Den ene af dem, Ama Paula på ti år, fulgte mig hele tiden. Jeg gav hende en bibel som gave. To dage efter, hørte jeg hende sidde med 20 andre børn omkring sig, hvor hun sad og talte om hele evangeliet. Hun var allerede en lille missionær, fortæller Hannah.

1000 børn valgte Jesus

Tilbage i basen i Macapa blev der gjort status over cirkusturnéen. Og der var ingen tvivl om, at indsatsen havde båret frugt.
– I løbet af de 8-9 dage cirkuset varede, var der omkring 1000 børn der tog imod Jesus, fortæller Hannah Mortensen, der midt i begejstringen oplevede en smerte ved at skulle overlade børnene og deres nyvundne tro til andre.
– Det gjorde ondt i mit hjerte, da vi tog af sted. De lokale kirker skulle tage over med de nyfrelste børn, men deres søndagsskole var bare et tv med kristen musik, forklarer Hannah.
I sin frustration bad hun til Gud.
– Jeg græd og skældte ud på Gud. Nu må du sende nogle missionærer, for høsten er så stor!
Næste dag fik jeg svar på min bøn. Jeg snakkede med en, der var på teamet. Han sagde, at Gud havde kaldet ham til at komme tilbage til det sted og være missionær, fortæller Hannah og fortsætter: – Det var stærkt at Gud svarede så hurtigt.

Drømmer videre

Nu er Hannah tilbage i Danmark. Turen til Brasilien har gjort, at Hannah nu føler sig endnu mere bekræftet i sin drøm.
– Det er helt klart, at jeg skal gå videre med min drøm om at lave et cirkus, siger Hannah og tænker på dem, der var skeptiske, før hun tog af sted.
– Før jeg tog af sted var der mange, der spurgte mig om, hvordan et cirkus kunne hjælpe. Men da jeg så, at de fik alt til at pege på Gud og Bibelen, blev det så stort. Og det var så effektivt at så mange børn tog imod det. Det har givet mig mod på at fortsætte, siger Hannah Mortensen, der ikke afviser, at hun kunne finde på at rejse tilbage for at hjælpe det brasilianske cirkus.


Artiklen fortsætter efter annoncen: