Alsidig, erfaren visionær og engageret

Han brænder for kommunikation mellem folk, at styrke det menneskelige fællesskab, pleje af medarbejdere og at kommunikere evangeliet.

Torben Jensen

Torben Jensen fra Risskov har haft sine første dage i stolen som ungdoms- og medarbejderkonsulent i Soldatermissionen.
– Vores arbejdsfelt er måske det største missionsarbejde i Danmark! Derfor vil jeg være med til at skabe langt større bevidsthed om Soldatermissionens kæmpe berøringsflade til kirkefremmede.
– Vi har allerede den kontakt til mennesker udenfor kirken, som mange sidder og snakker om i bibelkredse og cellegrupper. Og det er nem kontakt, fordi soldaterne kommer selv, fortæller ungdomskonsulenten.
Soldatermissionen er en kombination af det kristne budskab og varmt menneskeligt fællesskab, som Soldatermissionen omsætter til praktisk diakonal kristendom på soldaterhjemmene i Danmark og i udlandet.
Torben ved, hvad han taler om, for han har selv været socialt engageret uden for kirkens mure som samtalepartner på Hamlet – et værested for ensomme unge i Århus.
– Jeg kørte altid glad hjem midt om natten, når jeg havde været på vagt i Hamlet , siger Torben Jensen.
Torben er gift på 22. år med pædagogen Lene, og de har tre børn: Louise hos Musalaha i Israel på 21 år, Frans på 19 år og Lasse på 13 år.
Og det er en alsidig og erfaren 46-årig herre, der den 1. oktober satte sig i stolen som medarbejder- og ungdomskonsulent hos KFUMs Soldatermission i Danmark.
Torben er oprindelig uddannet elektriker og svagstrømsingeniør i Løsning, men efter 11 år som efterskolelærer på Frøstruphave Efterskole har han læst teologi i Århus og blev uddannet teolog for et år siden. Han har desuden taget tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole.
Det frivllige arbejde har også haft glæde af Torbens engagement. Han har lagt kræfter i KFUM&KFUK, Indre Mission, menighedsrådet i Lunde kirke mellem Varde og Tarm, og i dag er han folketings- og byrådskandidat for Kristendemokraterne i Århus og medarrangør af de nyskabende Essens-temagudstjenester i Skt. Pauls kirke i Århus.
Hovedopgaven som ungdomskonsulent er at udbygge Soldatermissionens ungdomsorganisation lokalt i de seks lokalforeninger og inspirere og informere unge om Soldatermissionens arbejde i hele landet. Desuden skal han arbejde som medarbejderkonsulent.
– Vore unge ansatte på soldaterhjemmene bliver oplært til langt mere end at lave og servere Jesus i kaffen over disken. Det kan og må de bruge optimalt. Det vil jeg formidle, siger Torben Jensen.
-nord