Fortæller menneskehistorier i tv

Benna Hørlück elsker at bruge skæve vinkler, sætte ting på spidsen og tage fat i ting, som skurrer lidt i folks ører, så de siger „tak skal du ellers have“ og får kaffen galt i halsen.

Benna Asmussen Hørlück

– Den uforudsigelige vinkel gør folk nysgerrige, siger Benna til Udfordringen. Hun bor i Græsted på Nordsjælland sammen med sin mand gennem 17 år, lærer Niels Hørlück. Hun er mor til de tre børn Michelle på 13, Sebastian på 12 og Madeleine på 10 år.
Benna Hørlück har lige fået forlænget sin halvtids-ansættelse i Indre Mission (IM) som netmissionær. Oprindeligt blev hun ansat som artikelredaktør på Jesusnet.dk, men pt. bruger hun mest tid som redaktør på den opsigtsvækkende kristne hjemmeside om sex: ”Adam og Eva”, der åbnede midt i september. (Læs mere på ungdomssiderne.)
Efter et halvt år på evangelisationslinien på IMs bibelskole i 80’erne var hun den allerførste ”Giv et år medarbejder” på Indre Missions Tidende.
– Her blev jeg tændt af at møde mange forskellige mennesker og høre deres historier, og jeg blev efterhånden klar over, at jeg godt kunne tænke mig at fortælle dem på en anden måde – og da blev jeg tændt på det med tv, fortæller Benna.
Hun prøvede at søge ind på filmskolen, men fik afslag. Derfor arbejdede hun to år som assistent for en producer på IMI-EIKON, Internationalt Medie Institut, i Norges tv-produktionsselskab. Gennem to år stod Benna for produktionerne på IMs IMedia. Men hun ville videre og blev uddannet filminstruktør på filmskolen The London International Film School – en praktisk film-maker-uddannelse.
I godt fire år var Benna ansat i ”Retten til Liv”, men havde så brug for at rydde skrivebordet og sige tingene op, fordi der ikke blev tid til at lave tv.
Benna Hørlück brænder for at forstå, hvor vi skal møde mennesker, der ikke har et personligt forhold til Jesus, og så formidle evangeliet på en letforståelig måde til dem. Derfor har hun også udgivet bøgerne ”Hvorfor Jesus”, en samling af spørgsmål og svar fra JesusNet, og ”Victoria” – om en teenager, der bliver gravid og beholder barnet.
Gennem syv år har hun været freelance-journalist på DR2/TV med programmer om tro, men der har også været tid til et cd-projekt med Dick Kaysø. Ca. 20 små tegnefilm med bibelhistorier med dansk tale blev til „I olielampens skær“ ved hendes oversættelse og casting. Hun drømmer stadig om at lave en tv-julekalender for børn og anden fiktion i børnehøjde.
Når hun ikke er aktiv i Græsted kirke og IM, nyder hun at læse mange forskellige ting. Inspiration hun har fået fra de mange mennesker, hun har mødt i sit arbejde.
Henrik Nordborg