Hviderussisk faste bærer frugt

HVIDERUSLAND – Den hviderussiske menighed New Life Church i Minsk gik i faste og sultestrejke i protest mod myndighedernes uretfærdige behandling af kirken i en sag om en kirkebygning. Nu ændrer myndighederne holdning og genoptager sagen.Sidste år begyndte en strid mellem bystyret i Minsk og den hviderussiske karismatiske menighed New Life Church. Myndighederne nægtede at anerkende menighedens ret til at eje bygninger, man i 2004 havde indrettet til kirkebygning. Oven i dette krævede man, at menigheden skulle sælge bygningen til en pris langt under den reelle værdi.
Da byretten for økonomiske anliggender den 27. oktober nægtede at ændre ved bystyrets beslutning, valgte flere af menighedens ledere og medlemmer at gå i faste og sultestrejke.
Efter blot en lille uge kom gennembruddet. Landsretten for økonomiske anliggender har besluttet at annullere de tidligere beslutninger og genoptage sagen.
Ifølge organisationen Forum18 har andre kirker end de traditionelle kirkeretninger utrolig svært ved at opnå anerkendelse i Hviderusland.
-mbc