Holy Night

– Cafékirken København Jazz’et og hyggelig på den moderne måde. Julen har mange lyde, det her kunne godt blive en af mine julelyde. Jeg har lige siddet og anmeldt en rock jule-cd med Third Day. Og den var jeg rigtig vild med. Den var et frisk pust til den lidt støvede julelyd.
Derfor kan det måske virke en anelse skizofrent, når jeg nu siger, at jeg rigtig godt kan lide den her cd. Den indeholder nemlig alle de gamle julesalmer og kun meget få nye. Men de udfylder ligesom hver deres plads i julen.
Third Day sætter jeg på, når der skal ske noget nyt, og det ikke nødvendigvis behøver at være, som det plejer.
Men nogen gange skal det bare være tykt af julestemning, du ved med konfekt, lys, juletræ og alt det andet. Og faktisk kan jeg næsten lugte anden og smage konfekten, når jeg sætter Holy Night i min cd-afspiller.
Holy Night er for mig en rigtig jule-cd. Den er på én gang både traditionel og moderne. Og lyden er totalt julet på den tykke måde.
En del af numrene på pladen er instrumentale og med fri improvisation over de kendte melodier.
Jeg kan specielt godt lide fortolkningen af ”Julebudet til dem, der bygger”, måske fordi det i forvejen er en af mine yndlingsjulesalmer – eller måske bare, fordi det lyder godt, når den bliver tilsat lidt jazz.
Pladen er perfekt til at køre i baggrunden, hvis man har gæster, eller mens man sidder lige så stille og ser lysene på juletræet brænde ned.
GLÆDELIG JUL
Annika