Julebasarer vel overstået i udlandet

De danske kirker i udlandet har netop lukket dørene for årets julebasarer med gode resultater, både i besøgstal og i omsætning.

Anja Grønne Mathiassen

Julebasarerne er en af årets vigtigste begivenheder for de danske kirker i udlandet. Kirkerne skal nemlig selv tjene penge til driften, og julebasarerne henter årligt 5,4 millioner kroner hjem.
I over 20 kirker ud over hele verden har der i november måned været omkring 2000 frivillige hjælpere i sving for at stable årets julemarkeder på benene. Frederikskirken i Paris omsætter for 750.000 kroner, 5.000 besøger basaren, og der er 100 frivillige hjælpere.

Stor rekord i New York

Den Danske Kirke i New York ligger i top 10 blandt de udlandskirker, som omsætter for mest, og i år slog den alle tidligere rekorder med flere længder, fortæller sømandspræst Anja Grønne Mathiassen fra New York oven på julebasaren forleden.
– Vi er stolte og enormt glade for, at vi omsatte/solgte fredag og lørdag for $41.181,47. Tæt mod 200 mennesker hjalp og donerede. Det var skønt at være med til at afvikle, slutter sømandspræsten fra New York.
-nord