Sogne må selv ansætte præster

Folkekirken får ikke flere penge, men kirkens medlemmer kan til gengæld se frem til at få meget mere kirke for pengene. Det er Kirkeminister Bertel Haarder (V) overbevist om, når et næsten enigt Folketing fredag ventes at vedtage en større lovpakke for folkekirken, som træder i kraft 1. januar.
Den mest markante nyskabelse i lovpakken er, at sognene nu får ret til at bruge af deres egen pengekasse til at finansiere præstestillinger.
– Hvis jeg må være lidt højstemt her op til jul, så er jeg overbevist om, at det vi går ind i nu, er den største kirkereform siden I.C. Christensen (som stor bag den første lov om menighedsråd fra 1903, red.). Jeg er overbevist om, at det vil føre til flere præster, mindre administration i menighedsrådene og dermed mere kirke for pengene, siger Bertel Haarder til Ritzau.
-nord