Sara skal stå for ny kanal på farsi

Nu kommer der 24-timers kristent satellit-tv på farsi – sproget, der tales i Iran. Og Udfordringens læsere kender lederen, Sara Ashfari, fra et interview, vi bragte i uge 10, marts 2005, og som stadig ligger på vores internet-side.

Da Sara fortalte om sig selv i Udfordringen i marts sidste år, var det under pseudonymet Mariama

Sara kalder sig her for Mariama, fordi hun på det tidspunkt frygtede for gengældelse fra modstandere i sit hjemland Iran, hvor hun voksede op under Khomeinis muslimske regime. Men hun gjorde oprør imod religionsundervisningen i skolen og blev religionshader og kommunist.
Hun var imidlertid også interesseret i det nyreligiøse, og da hun begyndte at eksperimentere med det, ”forvildede” hun sig ind i nogle kristne unge. På en overnaturlig måde opdagede hun, at Gud var til, og at han slet ikke var, som muslimernes Allah blev fremstillet. Den meget intelligente kvinde vendte nu 180 grader og kastede sig ud i kristent tv-arbejde inden for den i øvrigt arabisksprogede kristne kanal SAT-7.
Den nye satellit-kanal vil også sende nogle timer dagligt på tyrkisk. De 50 millioner tyrkere er naboer til iranerne.
Henri.